880 milyon izlenen YouTube videosu NFT ile satışa çıktı - Haberler - indir.com

880 milyon izlenen YouTube videosu NFT ile satışa çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-20 13:00:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler video izleme platformu olan YouTube’un kült videolarından birisi olan Charlie Bit My Finger videosu NFT olarak satışa çıkmaya hazırlanıyor. YouTube’da 880 milyondan fazla görüntülenmeye sahip olan söz konusu bu video, yapılan basın açıklamasına göre 14.yıl dönümü ile beraber listelenecek. Video’nun konu olduğu iki ikon Charlie ve Harry Davies-Carr kardeşler, açık arttırmanın Cumartesi günü başlayacağını belirtirken, Müzayede harlieBitMe.com adlı site üzerinden online bir şekilde gerçekleştirilecek.

Efsane video satılınca YouTube’dan silinecek

Türkiye'de bir ilk! Saba Tümer kahkahası NFT olarak 90 bin liraya satıldıTürkiye'de bir ilk! Saba Tümer kahkahası NFT olarak 90 bin liraya satıldı

Charlie ve Harry’nin babası Howard Davies-Carr, YouTube’un ilk üyelerinden olduklarını ifade ediyor. Paylaşmış oldukları video viral haline gelirken, videoda 1 ve 3 yaşında oldukları belirtilen ebeveyn, şimdi NFT ve kripto paraları da ilk kez kucaklayanlardan birisi olmak istediklerini belirtiyor. Beklentinin sadece para olmadığını söyleyen Howard, NFT olarak satıldıktan sonra orijinal videonun sonsuza kadar silineceğini belirtiyor. İçeriği elde eden kişiye ise videoyu yeniden canlandırma hakkı verileceği söylenirken bu kişi ile tanışmak için sabırsızlandıklarını belirtiyor. İlk defa 2007 yılında bu viral video ortaya çıkarken 21 Mayıs tarihinde bu video alıcısı karşısına çıkacak. NFT olan bu ürün Ethereum olarak satılacak.

Dijital sanat eserleri son aylarda dikkat çekmeye devam ediyor. İnternet viralleri satış noktasında ön plana çıkarken Nyan Cat GOF’i de 590 bin dolar karşılığında satılmıştı. 2007 yılında yayınlanan Keyboard Cat adlı fenomen video ise 64 bin dolardan alıcısını bulmuştu.


Felaket kız fotoğrafı 500 bin dolar değerinde NFT ile satıldıFelaket kız fotoğrafı 500 bin dolar değerinde NFT ile satıldı
“ANNE” Öyküsü NFT teknolojisi ile yaklaşık 10.300 dolar bedelle satıldı!“ANNE” Öyküsü NFT teknolojisi ile yaklaşık 10.300 dolar bedelle satıldı!

PAYLAŞ