80'lilerin efsane teknolojisi Walkman - Haberler - indir.com

80'lilerin efsane teknolojisi Walkman

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-09 09:05:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Bir zamanların son teknolojisine sahip olan ve bir hayli popüler olan Walkman'ın 80'li yılların gözdesi olduğunu biliyor muydunuz?

Sony Walkman NW-ZX2 tanıtıldı

Sizi biraz geçmişe götürmek istiyorum. Bir zamanlar müzik dinlemek istediğimiz zaman ya radyo kullanıyorduk ya da kocaman plakları olan plak çalarlar. Daha sonra öyle bir tekknoloji çıktı ki herkes çok şaşırdı. O dönemin son teknolojisi olarak nitelendirildi. Herkes hayran kalmıştı. Çıkan teknolojinin adı ise Walkman idi. O dönemler de bir yerden bir yere giderken müzik dinlemek istiyorsan ya da evde uyurken kulaklığını takıp müzik dinlemek istiyorsan Walkman ile bunları yapabilmen mümkün oldun. Aksi takti de insanlar seyahat sırasında kulaklık ile müzik dinlemek nedir bilmiyorlardı. 

Fortnite'a 7.10 Sürümüyle Neler Geldi?Fortnite'a 7.10 Sürümüyle Neler Geldi?

80'lerin son teknolojisi Walkman 

Bu Walkman'lardan hem kaset çalarlı olanı vardı hem de sadece radyo olanı vardı. Kaset çalar özelliği olanlar daha pahalı ve avantajlı idi. Ancak herkeste kaset çalarlı Walkman yoktu. Teknoloji o dönemlerde bugünkü gibi hayatımızın her alanına girmiş değildi. O yıllarda insanlara gittiğin her yerde müzikte götürebileceksin denildiği zaman teknolojinin ne kadar geliştiğini ve son noktaya geldiklerini söylüyorlardı. Ancak Bugün bakıldığı zaman aslında o dönemlerde teknoloji son nokta değildi. Daha yeni yeni gelişmeye başlamış bir dipsiz kuyu idi. Peki bugün baktığımız zaman sizce teknolojide son noktaya geldik mi? Bana soracak olursanız hayır. Teknoloji her daim ilerleyen bir canlı bana göre. Bakalım daha neler göreceğiz. 


Türkçe Google Asistan'ın, kullanabileceğiniz en iyi 10 özelliğiTürkçe Google Asistan'ın, kullanabileceğiniz en iyi 10 özelliği
2018 yılında sonlandırılan 10 girişim2018 yılında sonlandırılan 10 girişim

PAYLAŞ