8 Yaşında kendi oyununu geliştirdi ve şirketini kurdu - Haberler - indir.com

8 Yaşında kendi oyununu geliştirdi ve şirketini kurdu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-30 13:40:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Son zamanlarda gelişen teknoloji sebebiyle kodlamaya büyük bir ilgi gösteriliyor. Hem insanların merakı hem de bu yöndeki iş olanakları sayesinde birçok kişi çok daha erken yaşlarda kodlama eğitimi almaya eğilimli oluyor. Hatta zaman ilerledikçe bu konuya daha çok ilgi duymamızı sağlayacak birçok olay da yaşanıyor. Bu haberde de öyle bir olaydan bahsedeceğiz.

8 Yaşında kendi oyununu geliştirdi ve şirketini kurdu

6 yaşında kodlama merakına sahip olan Samaira Mehta, minik projelerin ardından kendi yaşıtlarının çok daha basit bir şekilde kodlamayı öğrenebileceği konusunda kafa yormaya başlamış. Sonucunda ise 8 yaşındayken ortaya güzel bir masa oyunu çıkartmış. CoderBunnyz adındaki bu oyun eğlenceli bir şekilde kodlamayı öğretmeye yardımcı oluyor. Projesi ile Mehta, Think Tank Learning tarafından düzenlenen bir yarışmada ikincilik ödülü almış ve 2500$'ı kazanmış. Sonrasında ise PowerPuff Girl adındaki animasyon dizisinde bir bölüme konu olmuş. O andan itibaren ulusal çapta adını duyurmayı başarmış. 

HomePod Kodlarında iPhone 8 Detayları GözüktüHomePod Kodlarında iPhone 8 Detayları Gözüktü

Şimdilerde ise 10 yaşına basan Mehta, CoderBunnyz şirketinin sahibi konumunda bulunuyor. Sadece bir yıl içerisinde 1000 adet satan bu oyun 35 bin dolarlık bir gelir bırakmış. 106 okul Mehta'nın oyununu eğitim amacı ile kullanıyor. Ayrıca bir tanesi de Google adına olmaz üzere birçok okula ve konferanslara verilmiş. Yine toplam 60 atölye ve 2000 çocuğa kodlama öğretmeyi başarmış. Google, bu küçük kızın üniversite sonrasında mutlaka kendi bünyesine katılmasını istiyor. Mehta'nın bu projesini destekleyen ve kodlama merakının gelmesinin asıl sebebi olan Intel Mühendisi olan babası olmuş. Şimdilerde ise Mehta, yapay zeka destekli yeni bir masa oyununu piyasaya sürecek. CoderMindz temel yapay zeka prensiplerini öğreten ve robotik kodlamaya teşvik eden bir oyun olacak.

Üstelik bu oyunu 6 yaşındaki kardeşi olan Aahdit ile geliştirmiş. Yine projenin arkasında babası bulunuyor. Samaira ayrıca Yes, 1 Billion Cids Can Code adında yeni bir girişim başlatmış. Bu girişim ile birlikte insanların kodlama oyunlarını okullara bağışlayabilmesini teşvik ediyor. Samaira dünya çapında toplamda 1 milyar çocuğa kodlama öğretmeye kararlı gibi gözüküyor.


SMS Sonlarında Bulunan Kodlar Ne Anlama Geliyor?SMS Sonlarında Bulunan Kodlar Ne Anlama Geliyor?
iPhone'un Kaynak Kodları ÇalındıiPhone'un Kaynak Kodları Çalındı
iTunes Hata Kodları ve ÇözümleriiTunes Hata Kodları ve Çözümleri

PAYLAŞ