7.2 İnç Ekranlı Huawei Mate 20 X Oyuncuların Dikkatini Çekecek - Haberler - indir.com

7.2 İnç Ekranlı Huawei Mate 20 X Oyuncuların Dikkatini Çekecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-17 15:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Çinli telefon üreticisi Huawei dün gerçekleştirmiş olduğu etkinlik ile beraber yeni amiral gemisi modellerini ve birçok yeniliğini duyurdu. Oldukça Premium ve üst seviye özelliklere sahip cihazlarını tanıtan şirket diğer yandan oyunculara yönelik olan bir başka modelini de duyurdu. Huawei Mate 20 X olarak gördüğümüz bu cihaz sunduğu özelliklerin yanı sıra dev tasarım ve ekran detayları ile bir hayli dikkat çekiyor. Gerçekleşen lansman ile beraber Mate 20 ve Mate 20 Pro modelleri haricinde özel tasarıma sahip Mate 20 RS Porsche Desing ve Mate 20 X cihazlarını gördük. Gelin şimdi oyun odaklı bu yeni Mate 20 X neler sunuyor bakalım.

Huawei Mate 20 X Özellikleri ve Fiyatı

Huawei Mate 20 Tanıtıldı İşte Özellikleri ve FiyatıHuawei Mate 20 Tanıtıldı İşte Özellikleri ve Fiyatı

Bu yeni Mate 20 X cihazında tıpkı Mate 20 ve Mate 20 Pro modellerinde olduğu gibi 7 nm üretim sürecine sahip Kirin 980 işlemcisini görüyoruz. Bu işlemci ile beraber pazardaki en güçlü oyuncu telefonu olacak bu model performansı ile tam bir canavar olacak diyebiliriz. Oyun telefonlarında performans zaten üst seviye olurken Mate 20 X’in öne çıkan asıl olayı ise ekran ve yeni soğutma sistemi ile beraber oluyor. Bu kapsamda Mate 20 X modelinde tam 7.2 inç büyüklüğe sahip dev bir OLED ekran görüyoruz.

Bu büyük ekran su damlası olarak nitelendirilen çentikli bir ekrana sahip olurken bu cihaz piyasada yer alan en büyük ekranlı ve en iyi ekran gövde oranlı oyuncu telefonu olmuş oluyor. Cihazın öne çıkan özellikleri bunlarla sınırlı kalmayıp, tam 5000 mAh’lik büyük bir batarya ile de geliyor. Bu noktada Mate 20 X modelinin iPhone XS Max’e göre iki kat daha fazla pil ömrü sunması bekleniyor. Huawei’nin bu oyuncu cihazında kullandığı buhar bölmeli ve grafen katmanlı soğutma sistemi ile cihaz oldukça soğuk olmayı hedefliyor.

Mobil pazarın en iddialı oyuncu telefonu olan Mate 20 X’in belirlenen fiyatı ise Avrupa’da 899 Euro olarak ifade ediliyor. Bu fiyat etiketi ile diğer oyuncu telefonları ile benzer bir rakama sahip olacağını görüyoruz.  


Huawei Mate 20 Pro Tanıtıldı İşte Özellikleri ve FiyatıHuawei Mate 20 Pro Tanıtıldı İşte Özellikleri ve Fiyatı

PAYLAŞ