700 milyon LinkedIn hesabı hackleyen hacker açıklama yaptı - Haberler - indir.com

700 milyon LinkedIn hesabı hackleyen hacker açıklama yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-22 18:00:11
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

 İş dünyasının sevilen sosyal medya platformu LinkedIn geçtiğimiz dönemlerde saldırıya uğraşmıştı. Yaklaşık 700 milyon LinkedIn verisini ele geçiren hacker sessizliğini bozdu.

İş dünyasına yönelik tek sosyal medya uygulaması olan LinkedIn tıpkı Facebook, Instagram ve diğer sosyal medya platformları gibi kullanıcıları hakkında çok sayıda veri barındırıyor. Kullanıcılarının isim-soyisimden adresine, hatta özel iş görüşmelerine kadar hayati önem taşıyan tüm bilgilerini hesaplarında tutmalarına izin veren şirket geçtiğimiz gün uğradığı siber saldırı sonucu geçtiğimiz hafta tatsız bir haberle uyanmıştı.

LinkedIn'e de Clubhoue benzeri özellik geliyorLinkedIn'e de Clubhoue benzeri özellik geliyor

Şuanda toplam kullanıcı sayısının 756 milyon olduğu bilinen platform siber saldırıya uğrayarak veri sorunu yaşayan sosyal medya şirketlerinden biri oldu. Saldırı sonucu kullanıcılarının büyük bir kısmının hesap bilgilerini kötü niyetli bir hackera kaptırdı. Üstelik hacker kullanıcı verilerini çalmakla kalmamış bunları satışa da çıkarmıştı. Olay ardından sessizle bürünen hacker dün haftalar sonra sessizliğini bozdu.

BBC Siber Güvenlik Muhabiri Joe Tidy’nin yaptığı bir haberine göre, 700 milyondan fazla LinkedIn kullanıcısının kişisel verilerini çalan hacker yaptığı açıklamada bunu eğlence amaçlı yaptığını söyledi. İsmini tam olarak açıklamayan ve kendisine Tom Liner lakabıyla hitap edilmesini isteyen hacker, dünya çapında olay yaratan bu saldırının ardından adeta pişkinlik abidesi niteliğinde söylemlerde bulundu ve kendisini hiç kimsenin bulamayacağını da sözlerine ekledi.

Microsoft'un satın aldığı Linkedin için 5 şirket daha yarışmış

Tom Liner ele geçirdiği LinkedIn kullanıcı verilerinin her birini yaklaşık 5 bin dolar fiyat etiketiyle satışa sunmuştu. Alışverişi yapan kişilere “mutlu müşteriler” lakabını takan Liner, elindeki verilerin tamamına erişmek isteyen diğer bilgisayar korsanlarından ekstra fiyat teklifleri de aldığını da söyledi. Müşterilerinin kim olduğu konusunda herhangi bir bilgi vermeyen Liner, kullanıcı bilgileri kimin hangi amaçla satın alacağı sorusunu da cevapsız bıraktı.

Çalınan LinkedIn verileri hangileri?

  • E-posta adresi
  • Tam isim
  • Telefon numaraları
  • Fiziksel adresler
  • Coğrafi konumlar
  • Kullanıcı adı ve URL bilgisi
  • Herkese açık olan ve olmayan iş deneyimi özetleri
  • Cinsiyet
  • Diğer sosyal medya hesaplarının kullanıcı adları

Ancak olayın ardından sessizliğe karışan tek isim Tom Liner’da değildi. LinkedIn’den herhangi bir açıklama gelmedi. Şirketin bu sessizliği verileri çalınan kullanıcıların platforma olan güvenini büyük ölçüde sarstı.


LinkedIn çalışanlarına yıpranma izni veriyorLinkedIn çalışanlarına yıpranma izni veriyor
LinkedIn hesapları çalındı! 500 milyon hesap tehlikedeLinkedIn hesapları çalındı! 500 milyon hesap tehlikede
LinkedIn kullanıcıları dikkat! 700 milyon hesap güvende değilLinkedIn kullanıcıları dikkat! 700 milyon hesap güvende değil

PAYLAŞ