7 Yaşındaki Çocuk iPhone Ebeveyn Denetimini Hackledi - Haberler - indir.com

7 Yaşındaki Çocuk iPhone Ebeveyn Denetimini Hackledi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-26 10:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

 Bildiğiniz üzere iOS 12 ile beraber önemli özellikler iPhone modellere geldi. Bunlardan birisi olan Ebeveyn Denetimi adlı özellik ile anne, babalar çocuklarının telefon kullanımlarına sınır koyabiliyorlar. Ancak ortaya çıkan yeni bir habere göre 7 yaşındaki bir çocuk tarafından bu Ebeveyn Kilidi aşılmış durumda. iOS 12’nin önemli özelliklerinden birisi olan bu denetleme ve sınırlandırma özellikleri daha çok telefon başında uzun vakit geçiren çocukların önüne geçilebilmesi için faydalı oluyor. Screen Time olarak adlandırılan bu özellik ile günlük oyun saatleri belirlenebiliyor. Bu sayede çocuğun bir uygulama üzerinde ne kadar vakit geçirebileceği belirlenebiliyor.

Ayrıca ekran süresi olarak gelen bu yeni özellik ile birçok bildirim istatistiği gibi durumlara bakmak mümkün oluyor. ABD’de yaşayan bir aile babası ise çocuğu için iPhone cihazını sınırlandırdı. Her şey buraya kadar normalken gelin birde olayı yaşayan babanın açıklamasını aktaralım.

Apple, iOS 12'ye gizli bir şekilde takip işlevi eklemişApple, iOS 12'ye gizli bir şekilde takip işlevi eklemiş

Baba’nın ağzından yaşanan durumlar;

Aile Paylaşımı uygulaması aracılığıyla 7 yaşındaki oğlumun iPhone kullanımını sınırlamıştım. Ancak birkaç gün önce sanki sınırladığımdan daha fazla iPhone kullanıyormuş gibime gelmeye başladı. Ancak her şey normal görünüyordu ve olayı çözemiyordum. Ancak ısrarlı sorularım sonrasında bugün bir şekilde sistemi nasıl 'hacklediğini' anlattı. Ekran Zamanı son bulduğunda ve uygulamalara ya da oyunlara giremediğinde önce oynadığı oyunu siliyor, ardından da App Store'a girerek daha önce kurulmuş olan oyunu bulut logosuna tıklayarak tekrar kuruyormuş. Bu sayede hiçbir sınırlamaya takılmıyormuş! Ne diyeyim ki? Böyle bir yöntem bulunca kızamıyorsunuz..."

Anlatılan bu durum ile çocuğun uygulama sınırlandırmasını aştığını görüyoruz. Fakat sisteme kurulu uygulamaların silinerek daha sonra yeniden kurulması esnasında bu sınırlama devre dışı kalıyor. Bu durumda sistem uygulamayı zaten cihazda var olarak kabul edip sınırlandırmayı iptal ediyor. Bakalım Apple’ın bu duruma yönelik bir önlemi gelecek mi göreceğiz.


iOS 12 Hakkında Bilmeniz Gereken Her ŞeyiOS 12 Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
iOS 12.1 ile Beraber Portre Modu CoşacakiOS 12.1 ile Beraber Portre Modu Coşacak
Hayat Kurtaran Kritik iOS 12 Özelliğini Biliyormusunuz?Hayat Kurtaran Kritik iOS 12 Özelliğini Biliyormusunuz?

PAYLAŞ