6G teknolojisi 5G'den on kat hızlı olacak - Haberler - indir.com

6G teknolojisi 5G'den on kat hızlı olacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-22 16:49:12
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Henüz teknoloji şirketleri 5G teknolojisi için yeni çalışmalar başlatırken Japonya, 5G’den tam 10 kat daha hızlı olacak olan 6G teknolojisi için çalışmalara başlamış durumda. Geleceğin teknolojisinin önemli parçalarından olacak olan 6G için çalışmalara başlayan ülkeler arasında Güney Kore, Çin ve Finlandiya bulunuyor. Nikkei tarafından paylaşılan son bilgiler doğrultusunda, Japonya’nın 6G teknolojisi üzerinde detaylı bir çalışma yürüttüğü işaret ediliyor. Diğer yandan Japonya’nın 2030 yılına kadar 6G teknolojisini sunmayı planlıyor. Bu yeni teknoloji ayrıca 5G’den 10 kadar daha hızlı olacağı da iddia ediliyor. Güney Kore, Finlandiya ve Çin gibi ülkelerin bu kapsamda 6G teknoloji çalışmalarının başladığı açıklanıyor.

Japonya 6G için çalışmalara başladı

Samsung 6G Çalışmalarını BaşlattıSamsung 6G Çalışmalarını Başlattı

Bildiğiniz üzere Japonya’nın 5G teknolojisine uygun olması uzun bir süreç sürdü. Ancak 6G teknolojisine yönelik çalışmaların erken başlaması, bu kapsamda açılan zaman farkını kapatma yönde diyebiliriz. Japonya içişleri ve haberleşme bakanlığı, devlet çalışanları ile beraber halktan da teknolojiye ilgili vatandaşların yer alacak bir araştırma ekibini ocak ayında kurmayı hedefliyor. Ekip Tokyo üniversitesinin koordinatörlüğünde çalışacak ve NTT ve Toshiba’dan da araştırmacılar yer alacak. 6G’nin performans hedefleri ve genel detaylarının ise haziran ayında netleşmesi bekleniyor.

Yetkililer tarafından 6G teknolojisinin geleceği kökten değiştireceğini düşünüyorlar. Öyle ki bu teknolojisi sayesinde insanlar kendilerinin 3 boyutlu görüntüleri ile konferans salonlarında yer alabilecekler. Diğer yandan robot teknolojisinde de önemli gelişmelerin olması bekleniyor. Japonya’nın 6G teknolojisin araştırma ve geliştirme çalışması için 2.03 milyar dolarlık bir bütçe ayırdığı belirtiliyor. 5G’den 10 kat daha hızlı olacak bu teknolojinin yüksek frekanslı dalgalar kurarak ağ bağlantı sağlaması bekleniyor. Sadece Japonya değil Çin’de 2019 Kasım’da yaptığı açıklamada 6G için çalışmalara başlandığını açıklamıştı. Güney Kore’de ise Samsung ve LG cephesinden bu yönlü adımlar görmeye devam ediyoruz.


Huawei 6G için çalışmalara başladıHuawei 6G için çalışmalara başladı
Huawei'nin kurucusu Ren Zhenfei: 6G çalışmalarına başladıkHuawei'nin kurucusu Ren Zhenfei: 6G çalışmalarına başladık

PAYLAŞ