64MP kameralı Realme XT heyecan yarattı - Haberler - indir.com

64MP kameralı Realme XT heyecan yarattı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-28 12:15:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Akıllı telefon pazarında çekirdek ve işlemci savaşından sonra yüksek çözünürlüklü kamera rekabeti başladı. Hatırlarsanız bir süre önce Samsung 64 Megapiksel çözünürlüğe sahip olan ISCOCELL GW1 sensörünün ilk tanıtımını yapmıştı. Bu teknolojiyi önce hangi akıllı telefon üreticisinin kullanacağı ise teknoloji dünyasında büyük bir yankı uyandırmıştı. Bu konuda ilk adım iki gün sonra tanıtımı yapılacak olan Redmi’den beklenirken, Realme bugün yaptığı resmi bir tanıtımla herkesi şaşırttı. 

Realme 64 Megapiksel çözünürlüğe sahip sensör kullanacak 

Merakla Beklenen Realme 3 Pro tanıtıldıMerakla Beklenen Realme 3 Pro tanıtıldı

Samsung Megapiksel Savaşında Öne Geçmeye Hazırlanıyor

Bugün yapılan tanıtımla birlikte Realme, Samsung’un geliştirdiği 64 Megapiksel çözünürlüğe sahip olan sensörü ilk kullanacak model oldu. Sensörün özellikleri ise oldukça gelişmiş. Işığa karşı hassas olan bu sensör ışıkta daha detaylı fotoğraflar çekebilmesinin yanı sıra, 4 pikseli birleştirerek yüksek çözünürlük ve ileri kalitede fotoğraflar elde edebilmenizi sağlıyor. Fotoğraf efektleriyle bile 16 Megapiksel çözünürlüğe sahip olan sensörün, test aşamalarında belirlenen aydınlık seviyesinde çekilen fotoğraflar ise oldukça etkileyici. 

Realme’nin XT adını verdiği modelde 64 Megapiksel çözünürlüğe sahip sönsre, 8 Megapiksel çözünürlüğe sahip olan ultra geniş açılı sensöre ve 2 Megapiksel çözünürlüğündeki makro sensör ile 2 Megapiksel’lik derinlik sensörü eşlik ediyor. Ön kamerasında da beklentilerin altına düşmeyen Realme XT ön kısmında 16 Megapiksel çözünürlüğe sahip olan kamerayla merhaba diyor. 

Realma XT teknik özellikleri 

Orta segment amiral gemisi cihazlar arasında yerini alacak olan Realme XT 6.4 inçlik ekran boyutuna sahip. AMOLED ekran teknolojisine sahip olan Realme XT çiğ tanesi olarak adlandırılan ekran çentiği ile gelecek. Ekrana entegre parmak izi sensörüyle kullanıcılara ekranda daha fazla alan tanıyan Realme XT donanım özellikleri açısından da oldukça iddialı. 

%90 Ekran Gövde Oranlı Realme U1 Tanıtıldı

Gücünü Snapdragon 712 yonga setinden alan Realme XT, 8 GB RAM ve 128 GB dahili depolama desteğine sahip. 4000 mAh’lık atarya kapasitesiyle de kullanıcılarına uzun süreli kesintisiz bir kullanım sunan Realme XT’nin VOOC 3.0 hızlı şarj desteğine sahip olması da oldukça etkileyici. Bugün kısa tanıtımı gerçekleştirilen Realme XT’nin Eylül ayının ortalarında pazara çıkması bekleniyor. 


Realme X 8 GB RAM ile GeliyorRealme X 8 GB RAM ile Geliyor
Realme 5 ve Realme 5 Pro Tanıtıldı: Özellikleri ve FiyatıRealme 5 ve Realme 5 Pro Tanıtıldı: Özellikleri ve Fiyatı

PAYLAŞ