6.4 milyon kullanıcı daha Bip indirdi - Haberler - indir.com

6.4 milyon kullanıcı daha Bip indirdi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-14 19:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Whatsapp, yeni güncelleme ile beraber kullanıcı verilerini Facebook ile paylaşacağını duyurmasının ardından kullanıcılar BiP platformuna geçiş yapmaya başladı. Yeni mesajlaşma uygulaması bu dönemde altın çapını yaşıyor demek yanlış olmaz. 

Bir kaç gün önce WhatsApp'ı kullanıcıları için zorunlu güncelleme kararına eleştiriler hızla etkisini artırıyor. Gizlilik sözleşmesinden rahatsız olan kullanıcılar ise birbirinden farklı alternatif WhatsApp uygulamasına geçiş yapmaya başladı. WhatsApp'ın bu şekilde bir karar vermesi elbette ki rakip platformların işine yaradı. Signal, Telegram ve BiP gibi aynı işlevlere sahip platformlar yüksek bir indirilme durumu ile karşı karşıya kaldılar. Uygulamayı toplu bir şekilde bırakan binlerce kullanıcıdan birçoğu ise Türk mühendisler tarafından geliştirilen BiP uygulamasına geçiş yaptı. 

Bip'ten Whatsapp'a zeybekli göndermeBip'ten Whatsapp'a zeybekli gönderme

Geçtiğimiz günler içerisinde panik olan milyonlarca insanı rahatlatan Rekabet Kurumu kararı her ne kadar kararın bir süre daha uygulamasına imkan tanıyor olsa da, WhasApp’a olan güven yerle bir olmuş durumda. Türkiye’nin günden güne büyüyen iletişim ve mesajlaşma uygulaması BiP, sosyal medya üzerinden yaptığı duyuruda; “Ailemize 6.4 milyon kişi daha katıldı. BiP’i tercih eden herkese çok teşekkür ederiz. Herkesi milyonların buluşma noktası BiP’e bekliyoruz.” ifadelerine yer verdi. Turkcell tarafından yapılan bir diğer açıklama ise birçok üstün özelliği rakiplerinden daha önce kullanıcıların karşısına çıkararak iletişim uygulamaları arasında öne çıkmayı başaran BiP'te yer alan tüm veriler yüksek güvenlikli şifreleme ile beraber Türkiye'deki Turkcell veri merkezlerinde korunduğunun bilgisi verildi. 

Operatörden bağımsız olarak ise 192 ülkede kullanıcıların beğenisine sunulan BiP, mesajlaşma, sesli ve görüntüleme arama özellikleri ile kesintisiz ve güvenli iletişim imkanı sunuluyor. Yakın zaman içerisinde ise Digicel, Turkcell’in iştiraki Lifecell Ventures ortaklığıyla, BiP’i faaliyet gösterdiği 32 ülkede müşterilerinin kullanımına sundu. Sadece Karayipler bölgesinde BiP’in 1 milyonun üzerinde müşterisi bulunuyor.

 


İlgili uygulamalar
BiP 1 günde 1 milyondan fazla indirildiBiP 1 günde 1 milyondan fazla indirildi
Devlet kurumları Bip kullanmaya başlıyorDevlet kurumları Bip kullanmaya başlıyor

PAYLAŞ