6. nesil Apple Watch kandaki oksijen oranını ölçecek! - Haberler - indir.com

6. nesil Apple Watch kandaki oksijen oranını ölçecek!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-09 23:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Teknoloji devi Apple, 2020 yılı içerisinde sadece yeni nesil akıllı telefon modelleri ile değil, yeni birçok ürün ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Bu yeni ürünlerden birisi de 6.nesil Apple Watch serisi olacak. Şimdi ise 9to5Mac ekibi tarafından yeni nesil Apple Watch serisinde olması beklenen bir özellik ortaya çıkartıldı. iOS 14’ün kodları ile ortaya çıkan bu özellik ile beraber yeni nesil akıllı saat modelinde kandaki oksijen seviyesinin ölçümü yapılabilecek. ABD merkezli teknoloji devi Apple, tüketicilerin popüler tercihlerinden birisi olan Apple Watch serisine sahip durumda. Giyilebilir teknoloji pazarında lider isim olan Apple, son olarak 5.nesil modelleri ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Şimdi ise yeni yeteneklere ve özelliklere sahip olacak 6.nesil Apple Watch modelinin etkileyici bir özelliği ortaya çıktı.

Apple Watch Series 6’nın dikkat çeken özellikleri

Apple Watch başarıdan başarıya koşuyorApple Watch başarıdan başarıya koşuyor

iOS 14 kodlarında yapılan araştırmalarda ortay çıkanlara göre yeni bu özelliği görebiliriz. Apple Watch 5.nesil modellerde dikkat çeken noktalardan birisi sağlık tarafındaki yenilikçi hizmetleri olmuştu. Hayat kurtaran bu özelliklere 6.nesil Apple Watch serisi ile bir yenisi daha ekleniyor. Bu noktada 9to5Mac kaynağının aktardıklarına göre iOS 14 özelliği olarak Apple Watch 6 serisinde kandaki oksijen seviyesini ölçebilecek bir özellik göreceğiz. Ayrıca daha iyi bir EKG ölçüm sistemi yine yeni akıllı saat serisinde yer alacak.

Kandaki oksijen seviyesi, sağlık noktasında önemli durumlardan birisi diyebiliriz. Genel olarak yüzde 95 ile 100 arasında olan bu miktar düşmeye başladığı zaman kalp rahatsızlıkları ile beraber ölüme dahi yol açabiliyor. Apple Watch 6 serisi ise kandaki oksijen miktarını ölçüp, aksi bir durumda kullanıcıları uyaracak. Bu sayede yeni seride yer alan oksijen tespit sensörleri, 6.nesil akıllı saatlerde aktif olarak devreye girmiş olacak.


iOS 13.4 ile birlikte iPhone ve Apple Watch'lar araba anahtarı olarak kullanılabilecekiOS 13.4 ile birlikte iPhone ve Apple Watch'lar araba anahtarı olarak kullanılabilecek
Apple Watch'da App Store nasıl kullanılır?Apple Watch'da App Store nasıl kullanılır?

PAYLAŞ