6 ay gölün dibinde kalan iPhone çalıştı - Haberler - indir.com

6 ay gölün dibinde kalan iPhone çalıştı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-08 15:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

iPhone her geçen gün etkileyici özellikleriyle gündemde adından söz ettirir. Bu sefer de iPhone'lar dayanıklılık konusunda gündeme geldi. Hatta su geçirmezlik demek daha doğru olur. Her ne kadar iPhone akıllı cihazların belirli bir süre içerisinde ve belirli koşullarda sıya dayanıklı olduğu IP sertifikalarıyla kanıtlanmış olsa da, geçtiğimiz günler içerisinde Kanada'da yaşanan olay herkesi şaşırtmayı başardı. Öyle ki iPhone 11 gölün dibinde 6 ay kaldı ve herhangi bir şey olmamış gibi çalışmaya başladı. Bu iPhone hakkında bilgi edinmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

iPhone, 6 ay boyunca suyun altında kaldı

Kanada’nın British Columbia eyaletinde yaşayan Fatameh Ghodsi’nin geçtiğimiz yılın eylül ayı içerisinde arkadaşlarıyla göl turuna gitti. Göl üstünde gerçekleşen bir etkinlik sırasında Ghodsi, iPhone akıllı cihazını suya düşürdü. Bu durum gölüm ininde yer alan parkın yetkililerine bildirildi. Ancak, aldığı cevap “Telefonunuzu bulmamız imkansız, üzgünüz.” şeklinde oldu. Bunun ardından ise, telefondan ümidini kesen Ghodsi, çareyi kendine yeni bir telefon almakta buldu. 

Tim Cook yeni bir iPhone modelinin sözünü verdiTim Cook yeni bir iPhone modelinin sözünü verdi

Telefon, 6 ay sonra bir YouTuber tarafından kurtarıldı

Esasında, hikayenin en ilginç tarafı ise akıllı cep telefon kurtarılma tarafında oldu. Hatta öyle ki, suyun dibine inen iPhone'u, kanal suyun derinliklerinde kaybolan eşyaları bulmak üzere olan bir YouTuber buldu. Clayton Helkenber isimli YouTuber, yollardır dalma sporuyla ilgilenen bir kişidir. 2020 yılında pandemi sebebiyle işten çıkarılmasının ardından YouTube'a merak saran Helkenberg, kanalında su altında bulunan eşyaları yayınladı. Helkenberg'in son buluşu ise, Ghodsi’nin 6 ay önce kaybettiği iPhone’u oldu. Bu hafta başı Vancouver şehri yakınlarındaki Harrison Göl’ünde rutin bir dalış gerçekleştiren Helkenberg’ün dikkatini bir iPhone çekti. Bu yıllar önce kaybolan iPhone'dı. Helkenberg’ü şaşkınlığa ığratan olay ise telefonun açma tuşuna basıldığında çalışması oldu. 

Helkenberg, olayı “Normalde bulduğum telefonları özel bir kumda bekletiyorum onarmak için. Bu telefonda ise, kuma koymadan açma tuşuna bastım şansımı denemek için. Telefon direkt çalıştı. Açıkçası, şoka uğradım desem abartmış olmam.” şeklinde özetledi. Bunun ardından, Helkenberg telefonu sahibi Ghodsi’ye ulaştırdı. Ghodsi, hoparlörlerdeki küçük sorun ve mikrofonun çalışmaması dışında telefonunda bir sıkıntı olmadığını dile getirdi.


iPhone 13 1 TB depolama alanına sahip olabiliriPhone 13 1 TB depolama alanına sahip olabilir
iPhone 13 USB-C girişine sahip olmayabiliriPhone 13 USB-C girişine sahip olmayabilir
iPhone 14 ile birlikte damla çentik Apple tarihine karışabiliriPhone 14 ile birlikte damla çentik Apple tarihine karışabilir

PAYLAŞ