5G teknolojisi ile hayatımızın farklılaşacağı 5 şey - Haberler - indir.com

5G teknolojisi ile hayatımızın farklılaşacağı 5 şey

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-11 19:00:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Tüm dünya, yeni bir haberleşme çağının eşiğinde. Mobil iletişim hızlarının her geçen gün daha da arttığı ve kablo gibi bir olayın en aza indirildiği bu devirde, en büyük teknoloji 5G teknolojisi olacak. Peki 5G teknolojisi bizim hayatımızda ne gibi değişiklikler yapacak ve yapacağı değişiklikler ile hayatımızda eskisi gibi devam etmeyecek şeyler neler?

Sizi zamanda biraz yolculuğa çıkaracağım. 2010 senesine gideceğiz beraber. O yıllarda kullanılan interneti göz önüne alın. O dönemde kullanılan internet hizmetinin büyük bir çoğunluğu sınırlı internet hizmeti idi. Bugün mobil cihazlarda kullanılan 4 ile 6 GB internet ya da 6 ile 10 GB internet o dönemde evlerde kullanılıyordu. Bugün bakıldığı zaman ise sıradan internet bağlantıları her gün kullanmış olduğunuz internet yetersiz gelmeye başladı ve sizi tatmin etmiyor. 3G Teknolojisi ve 4G Teknolojisi haberleşme anlamında ciddi bir devrimdi. Ses, görüntü ve diğer verilerin aktarımı ciddi anlamda değişkenlik gösterdi. 5G teknolojisi ise sizlere daha fazlasını sunarak farklı şeyler vadediyor. 5G teknolojisinin bize sağlayacağı önemli konuların başında ise ev ortamında kullanılan internetin bile kabloya gerek duymayacağı, fiber kablolar yardımıyla sağlanan hızları pek çok zaman kablosuz olarak hizmet almaya başlayacaksınız.

Çinliler 5G teknolojisi ile uzaktan ameliyat gerçekleştirdiÇinliler 5G teknolojisi ile uzaktan ameliyat gerçekleştirdi

1- Bilim kurgu filmlerden fırlayan akıllı şehirler

Qualcomm gibi firmaların 5G çalışmaları sonucu, yalnızca evde ya da ev eşyalarının internete bağlanması ile sınırlı kalmayacak. Bir şehir hayal edin ki sokaklar, caddeler, trafik lambaları, taksi durakları, binaların ısıtma ve soğutma sistemleri, kapı kilidiniz, sokak lambaları… kablosuz internetten faydalanacak.

2- Bilgi işçilerinin bir iş yeri olamayacak

Bugün daha yeni yeni yaygınlaşmaya başlayan “Homeoffice” çalışma şekli, 5G teknolojisi sayesinde çok daha hızlı bir şekilde yaygınlaşacak. Normal şartlarda iş yerine gitmesi gereken bir endistriyel tasarımcı, evinde çalışarak bu eylemini gerçekleştirecek.

3- Sınırsız mobil internet paketlerinin standart ve ucuz bir hale gelecek

Geleneksel kablolu internet bağlantılarında hızın gayet yüksek olabilmesi için ülkenin internet alt yapısının buna izin vermesi gerekiyor. Şayet kablo problemini tamamen ortadan kaldırmak istiyorsanız fiber kablo kullanmanız gerekecek. Bu sayede alt yapı sorunlarını tarihe gömeceksiniz. Bu sayede ise 5G baz istasyonları, evinize fiber kablo yardımıyla gelen interneti, metroda ya da otobüste giderken internet hizmetinden faydalanmanızı sağlamaya devam edecek.

4- Sınırsız hafızaya sahip mobil cihazlar gelişecek

Fiziksel olarak sınırsız bir hafızaya sahip mobil cihaz mümkün değil. İşin ironi yanı ise kablosuz ve hızlı veri aktarımı sayesinde, şimdiden kullanmaya başladığımız bulut sistemlerine erişim artacak.

5- Konsol ve PC oyunlarının akıllı telefon üzerinden oynamak

En çokta oyun severlerin hoşuna gidecek olan bu gelişme, bulut sistemi sayesinde mobil cihaz üzerinden bu oyunu oynamanızı sağlayacaklar. Nasıl mı? Şu şekilde anlatayım az önce bahsettiğim bulut sistemi üzerinden sağlayacaklar bunu. Büyük firmaların şu an test üzerinde olduğu bu sistem, şayet başarılı olunursa 5G teknolojisi ile beraber bilgisayar ve konsol oyunlarını akıllı telefon üzerinden oynayabileceksiniz.


Turkcell, Türkiye'nin İlk 5G Bağlantısını GerçekleştirdiTurkcell, Türkiye'nin İlk 5G Bağlantısını Gerçekleştirdi
Dünyanın En Güçlü 5G Modemi TanıtıldıDünyanın En Güçlü 5G Modemi Tanıtıldı

PAYLAŞ