5G Teknolojisi İçin En Çok Patent Huawei'nin Elinde - Haberler - indir.com

5G Teknolojisi İçin En Çok Patent Huawei'nin Elinde

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-27 11:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Huawei başkan yardımcısı olan Lu Yong, tarafından Huawei’nin 16.000’den fazla 5G patentinin olduğunu ve bu patent rakamının tüm şirketlerin sayısından fazla olduğunu belirtti. Çinli teknoloji markası Huawei yaşamış olduğu ABD problemlerini atlatmaya çalışıyor. Diğer yandan ise yeni teknolojileri üzerinde çalışmaları sürerken, Guiyang’da gerçekleşen Uluslar arası Çin Veri Fuarı kapsamında Huawei Başkan Yardımcısı Lu Yong, 2018 şirket gelirinin 104 milyar dolar olduğunu ifade etti. Bu gelirin 14 milyar dolarlık bölümü Ar-Ge çalışmalarına yatırılırken, geçtiğimiz yıl Ar-Ge yatırımının Apple ve Intel gibi ABD’li şirketleri bile geçtiğini ifade etti. Ayrıca “Sadece uzun vadeli yaptığımız, yoğun Ar-Ge yatırımları teknoloji endüstrisinde öncülüğümüzü sürdürecek” sözlerini dile getirdi.

Huawei 5G’de Önde Gidiyor

İşte Huawei Telefonlarda Google Play'in Yerini Alacak Uygulamaİşte Huawei Telefonlarda Google Play'in Yerini Alacak Uygulama

Diğer yandan belirtilene göre Huawei’nin 5G patentleri noktasında tüm Amerikalı şirketlerin toplamından daha fazla patente sahip olduğunu belirtiyor. Tam 16.000 adet 5G patenti ile dünyada ilk sırada bulunan şirket, 5G teknolojisinin gelecek teknolojiler arasında en önemli olduğunu belirtiyor. 5G teknolojisinin gelecekteki dijital dünyanın büyük bir kısmına sahip olacağına inanıyor. Ayrıca 5G teknolojisinin Çin üzerinde binlerce endüstrinin dijitalleşmesine de destek sunacağı belirtiliyor.

Lu Yong yapmış olduğu konuşmada gündeme dair olaylardan da bahsetti. Bu noktada yaşanan sorunların bir kargaşa içerisinde olmadığını ve tam aksi olarak sakin bir şekilde geçtiğini belirtiyor. Bakalım Huawei şirketi ABD tarafından yaptırım uygulanması sonrasında nasıl bir yol izleyecek göreceğiz.


Huawei Artık Telefonlarında SD Kart Girişi KullanamayabilirHuawei Artık Telefonlarında SD Kart Girişi Kullanamayabilir
Çin Huawei Kararına Misilleme Yaparsa Apple Ne Kaybeder?Çin Huawei Kararına Misilleme Yaparsa Apple Ne Kaybeder?

PAYLAŞ