5G, oyun sektörünü nasıl değiştirecek? Neler getirecek? - Haberler - indir.com

5G, oyun sektörünü nasıl değiştirecek? Neler getirecek?

Tahmini Okuma Süresi : 5 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-24 12:34:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

İnternet teknolojilerinin gelişmesiyle birlikte oyun sektörü de günden güne değişiyor. Günümüzde gelişmekte olan en önemli teknolojilerden biri de arttırılmış gerçeklik. Günden güne gelişmekte olan bu teknolojinin 5G ile birlikte oyun sektörünü etkilemesi bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde bu konuyla ilgili röportaj veren Hatch yetkilileri 5G teknolojisinin oyun sektörünü de tamamen faklı bir boyuta taşıyacağını açıkladı.

5G teknolojisi akıllı telefonlar ve kablosuz ağ kullanan cihazlar için oldukça önemli bir teknoloji. Daha geniş bantlarla daha hızlı bir bağlantı hızı sunacak olan 5G teknolojisi, oyun sektörünü de yeniden yapılandıracak gibi duruyor. Hatch’in platformunu hayata geçiren Sprint şirketi  5G teknolojisiyle birlikte, oyunların çok oyunculu modlarının daha çok oyuncu destekleyeceğini ve yeni abonelik hizmetleriyle birlikte gelişmiş bulut teknolojileri sunacağını dile getirdi.

Türkiye Düşük Bütçeli 5G Yöntemi ArıyorTürkiye Düşük Bütçeli 5G Yöntemi Arıyor

5G teknolojileri ile ilgili bir konferans vererek ardından röportaja katılan Sprint 5G Stratejisi Başkan Yardımcısı olan Bryan Fries, Hatch Ticari Ortakları Başkan Yardımcısı olan Nick Thomas ve Treasure Data Çözüm Hesabı yöneticisi olan Marck Cook 5G teknolojinin ve Hatch’ın ne olduğunu açıklayarak, bu teknolojinin oyun sektörünü nasıl etkileyeceği konusuna açıklık getirdi.

Hatch umut vadediyor

İngiltere 5G teknolojisi için Huawei'yi seçti

Bulut tabanlı bir mobil oyun akışı platformu olan Hatch, oyun yayıncılığının gelişmesindeki önemli isimlerden biri. Hatch hakkında yaptığı açıklamada platformun gelecek vadettiğine inandıklarını dile getiren Nick Thomas, amaçlarının daha çok mobil kullanıcıya erişmek olduğunu dile getirerek oyun yayıncılığı ve abonelik hizmetinin geleceği olduklarına inandıklarını dile getirdi. Uygulama içerisinde birçok kategori olduğuna değinen Thomas, platformda şuan hali hazırda 150 oyun olduğunu ve bu oyunların yakın zamanda artacağını da sözlerine ekledi.

Kullanıcıların içeriklere rahatlıkla göz gezdirebileceğine değinen Thomas, kullanıcıların demek istedikleri oyuna rahatça erişebildiklerini ve Sprint 5G ağının gelişmiş gücü sayesinde oyunları veri merkezlerinden direkt olarak cihazlara aktarabileceklerini açıkladı.

Hangi trendler oyun gelirlerini etkiliyor?

Mobil cihazlarda en çok tercih edilenlerin başında kuşkusuz ki ücretsiz oyunlar yer alıyor. Her geçen gün büyümekte olan bir alan olan mobil oyun platformunda en büyük etkenlerden biri, mobil mağazalar içinde ücretsiz birçok oyunun yer alması. Durum bu olunca en büyük mücadeleyi de oyun şirketleri veriyor. Bir oyundan ciddi paralar kazanılabilmesi için ya o oyunun sık tercih edilen oyun olması ya da alıcıya cüzi bir ücret karşılığında sunulması etken oluyor.

5G destekli telefonlar için tarih verildi

Konu hakkında açıklama yapan yetkililer en büyük trendin ücretsiz oyunlar olduğuna değinerek, kullanıcıları ücretsiz oyunlardan oyun satın alma ve abonelik hizmetlerine yönlendirmenin bu alanda hem oyun kültürünü arttırmaya destek olacağını, hem de kalitesi artan oyunlarla oyunseverlerin sayısının artacağını açıkladılar.

Bulut kullanıcılara nasıl faydalar sağlayacak?

Kısa vadede 5G teknolojinin oyun sektörüne vadettiği konular arasında, oyuncuların herhangi bir oyunu yer, ekran ya da zaman fark etmeden her yerde oynamak olduğuna değinen yetkililer, buradaki önemli noktanın kullanıcıların oyun deneyimini her yerde oynanabilir ve taşınabilir hale gelmesi olduğuna dikkat çekti.

Özel oyunlar için yüksek donanım ihtiyaçlarını ortadan kaldıracak bu hizmet sayesinde oyun servisleri, Netflix gibi abonelik hizmeti sunan platformlara dönüşebilecekler.

5G oyun teknolojileriyle nasıl bir uyum sağlayacak?

Bu noktada önemli olanın içeriği kullanıcıların nasıl tüketeceği olduğunu dile getiren yetkilikler, abonelik tabanlı servislerin kullanıcıya birçok avantaj sağlayacağına değindi. Sanal gerçekliğinde 4G teknolojilerinden daha büyük bir kapasiteye sahip olunacağını açıklayan Hatch bu alanda potansiyelin fazla olduğuna ve 5G’nin bu alandaki gereksinimleri azaltacağına değindi.

Hatch’in farkı ne?

 

Çinliler 5G teknolojisi ile uzaktan ameliyat gerçekleştirdi

Sosyal medyayı platformun bir parçası haline getirmeyi amaçladıklarına değinen yetkilileri “Bunlar oyuncularla bağlantı kurabileceğiniz, oyununuzu paylaşabileceğiniz, başkalarını size katılmaya ve birlikte oyun oynamaya davet edebileceğiniz platformumuzun içindeki özelliklerdir.” Açıklamasında bulundu.

Eylül ayı ile birlikte yaklaşık olarak 11 milyon kullanıcıya erişim sağladıklarını açıklayan yetkililer bu sayının az olmadığına ancak hedefledikleri kadar da büyük olmadıklarına değildi. Şuanda 9 pazarda hizmet verdiğini açıklayan şirket gelecek senenin ilk çeyreğinden itibaren daha fazla pazarda yer alarak daha çok hizmet vereceklerini açıkladılar.


5G destekleyen Xiaomi Redmi K30 detayları ile heyecan yarattı5G destekleyen Xiaomi Redmi K30 detayları ile heyecan yarattı
En ucuz 5G özellikli akıllı telefon Xiaomi Mi 9 olacakEn ucuz 5G özellikli akıllı telefon Xiaomi Mi 9 olacak

PAYLAŞ