5G Modem Ekibinin Lideri Apple’dan Ayrıldı - Haberler - indir.com

5G Modem Ekibinin Lideri Apple’dan Ayrıldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-30 11:32:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Apple son dönemlerde 5G modemler konusunda oldukça gergin ve hareketli günler geçiriyor. Ruben Caballero'nın Apple'dan ayrılması 5G modem gelişimini nasıl etkileyeceği merak ediliyor.

Apple'ın 5G Modem Süreci

Qualcomm ve Apple'ın Davası SonuçlandıQualcomm ve Apple'ın Davası Sonuçlandı

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde Apple, Qualcomm ile arasında olan hukiki anlaşmazlık sürecini sona erdirmişti.. Qualcomm ile Apple arasındaki anlaşmazlığın nedeni, Apple 5 G modemlerde Qualcomm'un patenlerini ihlal ettiği gerekçesine dayandırılmıştı. Bunun üzerine Qualcomm, Apple'a 5G modem satmayı reddetmiş ve aynı zamanda Apple'ın yeni ürünlerine de satış yasağı da getirmişti. Apple buna karışılık olarak 5G modem üretiminde Intel ile anlaşma sağlamış ancak, Intel'in işlem performansından çekinceler duyduğundan yedek bir plan arayışı içerisindeydi. Bu alanda diğer teknoloji firmalarına göre geri planda kalan Apple süreci kendi lehine çevirecek bir çözüm yolu arayışı içerisindeydi.

Apple, Qualcomm'dan İlginç Bir İstekte Bulundu

Apple Intel modem geliştirme birimini tamamen satın almayı düşünürken, geçtiğimiz haftalarda Apple cephesinde farklı bir gelişme yaşandı.   İki şirket davalarını bir kenara bırakıp güçlerini birleştirme kararı almıştı. Qualcomm ile Apple arasında olan anlaşma nedeniyle ise Intel 5G modemlerden çekildiğini açıklamıştı. Ancak Apple'ın bu konudaki yedek planı ise, Qualcomm' alternatif olarak 5G modemlerin geliştirilmesinde Samsung ile çalışmayı planlamasıydı.

5G Modem Ekibinin Lideri Ayrıldı

5G modemler Apple için oldukça yorucu ve maddi olarak da düşüş yaşamasına neden oluşturan bir süreç içerisine sürüklemişti. Apple'ın amacı tüm bu gerginliğe son vermek için kendi 5G modemini üretmekti. Uzun süredir 5G modemini üretmek konusunda çalışmalar yürüten Apple cephesinde beklenmedik ve sarsıcı bir geliştirme oldu. Apple 5G modem geliştirme ekip biriminin lideri Ruben Caballero, geçtiğimiz gün işten ayrıldı. 

Apple, Qualcomm çalışanlarını baştan çıkartıyor!

Ruben Caballero'nun Apple'dan ayrılmasının üzere, geliştirme biriminin başına ekip içerisindeki başarılı mühendislerden biri olan Johny Srouji geçirildi. Ancak bu ayrılma ve terfi durumunun çalışma sürecini olumlu ya da olumsuz mu etkileyeceğini şuan kestirmek oldukça zor. Ruben Caballero ile Apple'ın yollarını neden ayırdığı ise bilinmiyor. 

Apple ve Samsung'un 5G modemlerle ilgili olarak görüşmeler yapıp yapmadığı ise bir merak konusu. Bu konu hakkında iki firmada hiçbir ip ucu vermiyor. Teknoloji devi olan iki firmayla da eğer anlaşma sağlayabilirse bu durum Apple için büyük bir avantaj olacak. Bu durum Apple'ın 5G modemler için pazarlıkta da elini çok güçlü hale getirecek ve bunun yanı sıra tek bir firmaya bağlı kalmadan iki firmadan da 5G modem alımı yapacak. Eğer ki iddialar doğruysa Apple 2020 senesinde hem Samsung'dan, hem de Qualcomm 'dan ciddi bir şekilde 5G modem alımında bulanacak.


Apple ve Qualcomm Arasındaki Dava Süreci Sona ErdiApple ve Qualcomm Arasındaki Dava Süreci Sona Erdi
Intel Apple Yüzünden 5G İşinden ÇekiliyorIntel Apple Yüzünden 5G İşinden Çekiliyor

PAYLAŞ