5G Hayatımızda Neler Değiştirecek? - Haberler - indir.com

5G Hayatımızda Neler Değiştirecek?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-16 10:30:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Tüm Dünya'nın dört gözle beklediği 5G teknolojisi hayatımızda ne gibi değişiklikler sağlayacak? İşte bu soruların cevabı haberimizde. 

Huawei'den İddialı 5G Açıklaması Geldi

5G destekli telefonlar için tarih verildi5G destekli telefonlar için tarih verildi

5G Teknolojisi Bizlere Neler Sunacak?

Kısa bir süre önce düzenlenen CES 2019 tüketici fuarında 5G teknolojisi hakkında birçok şey konuşuldu. AT&T, ABD tarafında 12 şehir içerisinde 5G teknolojisini başlatırken, Verizon'dan, Avustralya'nın Telstra şirketine kadar birçok şirket 5G teknolojisi için son hazırlıklarını yapmaktalar. Ülkemizde de 5G bağlantısı için hazırlıklar sürüyor. Peki bu teknoloji bizlere neler sunacak?

Kabloya son

Kablolardan sıkılanlar için müjdeli haber. 5G teknoloji ile beraber evde yüksek internet bağlantısı amacı ile kullanılan kablolara gerek kalmayacak. Wi-Fi üzerinden de kablolu bağlantı kadar yüksek hız alabileceksiniz. Tabi bunlar için altyapınızın olması gerekiyor. Aksi takdirde 5G teknolojisini tam anlamıyla kullanamayacaksınız.

Artırılmış gerçeklik

5G teknolojisi sadece mobil sektörde geliştirilmeyecek. Ayrıca cihazlar arasında etkileşimi de etkileyecek. Bu teknolojiden sanal gerçeklik gözlükleri de pay alacak. CESE 2019 fuarında Belçikalı şirket Mimeys, Magic Leap karma gerçeklik gözlüklerini kablosuz bir şekilde çalıştığını gösterdi.

Baz İstasyonlarında Azalma

Baz istasyonsuz mobil internet düşünemeyebilirsiniz fakat 5G teknolojisi çok daha az baz istasyonu ile çalışabiliyor. Yalnızca az değil aynı zamanda çok daha küçük yapılarda olacaklar. Ayrıca mobil cihazların tasarımlarını da değiştirebilecek olan bu teknoloji telefonlarda yer alan antenlerin boyutlarını küçültebilir. 

Otonom Araçlar

5G teknolojisinin en çok beklendiği alan otonom teknolojisi diyebiliriz. 5G bağlantısı ile beraber otonom konusunda da çok daha rahat bir şekilde test edilme imkanı sağlanabilecek. Otomobil şirketleri, yenilikçi otomobilleri günlük hayata çok daha rahat bir şekilde entegre edebilecekler.

Bulut Teknolojisi

5G teknolojisinden bulut teknolojisi de nasibini alacak. Bulut servisleri bu bağlantı sayesinde artacak ve kullanımı da oldukça fazla yaygınlaşacak.

Dil Öğrenmeye Gerek Kalmayabilir

Günün birinde bir şey öğrenmemize gerek olmayabilir. Çünkü bu işlemler CHIP'ler ile birlikte halledilecek. Fakat o zaman gelene kadar dil çevirisi konusunda bazı cihazlar kullanacağız. 5G teknolojisi sayesinde de bu işlemler oldukça hızlanacaktır. Ayrıca bağlantı hızları sayesinde dil çevirisini anında yapan sesli asistanları da çok daha gelişmiş bir şekilde kullanabiliriz.


5G Destekli Helio M70 İşlemcisi Duyuruldu5G Destekli Helio M70 İşlemcisi Duyuruldu
5G dünya ekonomisine katkı sağlayacak5G dünya ekonomisine katkı sağlayacak
Snapdragon 855 işlemcisine sahip Vivo Nex 5G görüntülendi!Snapdragon 855 işlemcisine sahip Vivo Nex 5G görüntülendi!

PAYLAŞ