5G, Gelecek yıl Birleşik Krallık'a geliyor - Haberler - indir.com

5G, Gelecek yıl Birleşik Krallık'a geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-14 12:25:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

İngiliz mobil operatör firması EE, 2019 yılında Birleşik Krallık'ın 16 şehrine 5G mobil servisin geleceğini planladıklarını açıkladı. Peki bu şehirler arasında hangileri var?

5G, Gelecek yıl Birleşik Krallık'a geliyor

Birleşik Krallık'ın en büyük mobil operatörleri arasında olan EE, ülkenin bazı bölgeleri için 5G mobil servisini sunmayı planlıyor. Bu plana göre 2019 yılı içerisinde 16 farklı şehirde 5G servisinin faaliyet göstereceğini açıkladı. 5G açılımının ilk adımı Birleşik Krallık içerisinde bazı şehirlerde atılacak. Bu şehirler arasında Belfast, Cardiff, Edinburgh ve Londra yer alıyor. İkinci aşamada ise Birmingham ve Manchester gibi iki İngiliz şehri de yer alıyor. Tüm bu şehirlere 2019 yılı içerisinde 5G teknolojisi faaliyete geçmiş olacak. 

5G çok yakında!5G çok yakında!

İngiliz mobil operatör şirketi EE, ilk aşamadaki şehirlerde yüksek hacimli kullanıcı noktalarına yoğunlaşacak. Bunların arasında Londra'da Hyde Park, Machester ve Belfast havalimanları gibi Edinburgh'un Waverley tren istasyonu ve Galler Ulusal Meclisi gibi yerler bulunuyor. EE şirketinden daha önce Vodafone ve Three gibi operatörler 2019 yılı içerisinde mobil 5G servisine başlamayı planladıklarını açıkladılar.

5G planları dahilinde EE, 5G teknolojisi için geniş bant ev servisi sunacak. Özel bir ağ yönlendiricisi ve bunun harici anten ile Birleşik Krallık'taki evler yüksek hızlara ulaşabilecek. Akıllı telefonda da 5G destekli modem bulunmadıktan sonra, mobil için 5G hizmetinin verilmesi pek bir işe yaramıyor. Bu yüzden şu anda var olan amiral gemilerinden hiçbirisi 5G teknolojisini desteklemiyor. Eğer gelecek yıl 5G teknolojisinin çıkmasının ardından akıllı telefon üreticileri telefonlarına 5G destekli modemler ekleyebilir ve bu şekilde mobil kısımda da 5G teknolojisine erişebiliriz. Fakat şu anda sadece Apple, Intel, Samsung ve Qualcomm gibi şirketlerin donanımlarının 2019 yılı içerisinde gelecek olan 5G teknolojisi için hazır etmeyi planladıklarını duyuyoruz. Uluslararası Telekomünikasyon Birliği'nin açıklamalarına göre mobil operatörler de şebeke planlamaları ve gerekli olan alt yapının hazırlanması ve güncellenmesi adına çalışmalara başladığını açıkladı.

Yani 5G teknolojisine gelecek yıl erişebileceğiz ve çok daha yüksek hızda internet kullanabileceğiz. Tek yapmamız gereken bir yıl daha beklemek. 


BTK ve KOSGEB, 5G için çalışacakBTK ve KOSGEB, 5G için çalışacak
Huawei'den 5G destekli telefon!Huawei'den 5G destekli telefon!
Huawei 5G Teknolojisinde Piyasayı Domine Etmek İstiyorHuawei 5G Teknolojisinde Piyasayı Domine Etmek İstiyor

PAYLAŞ