5G destekli telefonlar için tarih verildi - Haberler - indir.com

5G destekli telefonlar için tarih verildi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-05 16:10:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Akıllı Telefonlar

2019 yılında yavaş yavaş somut olarak geleceği planlanan 5G teknolojisinin telefonlara geleceği tarih verildi.

İnternet hızı teknoloji ile doğru orantılı olarak zaman içerisinde geliştirilmeye çalışılıyor. En son 2010 yılında 4G teknolojisi kullanıcılara sunulmuştu. Bir süredir de 4.5 G teknolojisi kullanılmaya devam ediyor. Şu anda hala kullanılan 4.5 G teknolojisinin, 2019 yılı itibariyle yerini yavaş yavaş 5G teknolojisine bırakması bekleniyor. 5G teknolojisi uzun bir süredir gündemin en önemli konularından birisi. Fakat net olarak ülkelerin ve teknoloji dünyasının önemli isimlerinin ne zaman 5G teknolojisine geçeceğine dair bir bilgi verilmiş değil. Samsung, Huawei gibi isimlerin, 2019 yılı içerisinde 5G’yi destekleyen birkaç model çıkaracağı dedikodular arasında.

Oppo'da 5G için sayım başladıOppo'da 5G için sayım başladı

Android telefonlar 5G teknolojisine geçiş yaparken, Apple sadece izleyecek

5G’yi destekleyen telefonlar, 2019 yılında geliyor

2018 yılını geride bırakmaya kısa bir zaman gelmişken, 2019 yılı ile gelecek olan yenilikler şimdiden konuşulmaya başlandı. Bunlardan bir tanesinin internet hızını bir üst seviyeye taşıyacak olan 5G teknolojisi olduğu biliniyordu. Yıl içerisinde Samsung ve Huawei gibi akıllı telefon üreticilerinin, 2019 yılında 5G’Yi destekleyen telefonlar çıkaracakları dedikodular arasındaydı. 2019’la birlikte geleceği tahmin edilen 5G teknolojisinin yıl içerisinde görüneceği kesinleşti.

Çok kısa bir süre önce, Hawaii’de düzenlenen bir etkinlik sırasında, 5G’nin telefonlara geleceği zamanla ilgili net bir tarih verildi. 5G destekli ve Snapdragon işlemcili akıllı telefonları, 2019 yılının ikinci çeyreği itibariyle görmeye başlayacağız. Bu hafta içerisinde de Snapdragon’un Snapdragon 855 işlemcisini tanıtmayı planladığı, elde edilen bilgiler arasında. Cristiano Amon’un verdiği bilgilere bakılırsa, MMWave teknolojisine sahip telefonlar da 2019’un ikinci çeyreğinde çıkacak.

Snapdragon 855 ile 5G destekli telefonların yolunu açıyor

Apple da 5G destekli telefon çıkarmaya hazırlanıyor

Daha önce gündemde Huawei ve Samsung’un ismi, 5G destekli telefon çıkaracak markalar arasında geçmişti. Bu markaların arasına bir başka teknoloji devi Apple da eklendi. Açıklanan operatörler arasında henüz ülkemizden bir isim verilmedi. Ülkemizin 5G teknolojisini ne zaman kullanmaya başlayacağına dair henüz net bir bilgi elde edilmiş değil. Qualcomm, Snapdragon x50 modemini önümüzdeki yıl tanıtacak. 5G teknolojisini getirecek olan modemin hızının, 4.29 GBPS’e çıkacağı söyleniyor. Daha öncesinde de bu hız sınırı canlı olarak gösterilmişti.


Güney Kore'de ilk 5G görüntülü konuşma gerçekleştiGüney Kore'de ilk 5G görüntülü konuşma gerçekleşti
5G destekli iPhone'lar için, beklemek gerekecek5G destekli iPhone'lar için, beklemek gerekecek
Samsung Galaxy S10'dan 5G AçıklamasıSamsung Galaxy S10'dan 5G Açıklaması

PAYLAŞ