5G destekli iPhone'lar için, beklemek gerekecek - Haberler - indir.com

5G destekli iPhone'lar için, beklemek gerekecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-04 13:45:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Akıllı Telefonlar

2019 yılında Apple’ın iPhone’larda 5G desteğini getireceği söylense de 5G destekli iPhone’lar için daha uzun süre beklemek gerekecek.

Son dönemlerde internet dünyası 5G teknolojisine odaklanmış durumda ve 4.5 G’nin bir üst teknolojisi olan 5G’ye ilk kimin geçeceği merak konusu. İnernet ve akıllı telefonlar her geçen gün daha fazlasını yapmaya başlayınca, internet hızının da doğru orantılı olarak arttırılmasına ihtiyaç duyuluyor. 5G teknolojisinin gelmesiyle birlikte de insanlar daha iyi bir internet kalitesine sahip olma şansını yakalayacak.

Türkiye İçin 5G Geçiş Tarihi AçıklandıTürkiye İçin 5G Geçiş Tarihi Açıklandı

5G’nin konuşulmaya başladığı zamandan beri, akıllı telefonlarda bu teknolojinin ne zaman yer alacağı, gündemin en çok sorguladığı konulardan biri. Teknolojinin ve akıllı telefon dünyasının öncü isimlerden Apple’ın, iPhone’lar için 5G teknolojisini 2019 yılında getireceği söylense de bu süre daha uzun olacak gibi görünüyor.

Rapora göre, 5G destekli iPhone’lar en erken 2020’de gelecek

Apple’ın 5G destekli iPhone’larının ne zaman çıkacağına dair, Bloomberg tarafından bir rapor yayınlandı. Apple’ın planları konusunda doğru tahminlerde bulunabilen Bloomberg, raporlarda 5G destekli iPhone’lar için en az 2020 yılına kadar beklenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Geçtiğimiz ay içerisinde Fast Company tarafından yayınlanan raporları hatırlarsak, aynı bilginin yer aldığını görebiliriz. Raporların ikisi de Apple’ın Intel ile yaptığı 5G modem tedarikçi anlaşmasına değiniyor. Bloomberg raporlarında yazan bir diğer bilgi, Intel’in 5G modemleri, Apple’ın 2019 iPhone lansmanına yetiştiremeyeceği yönünde. Apple, 4G teknolojisine geçmek için de epey beklemişti. Diğer akıllı telefonlar 3G’yi kullanırken, Apple o dönemde ürettiği iPhone’u 2G ile üretmişti. 4G ile gelen ilk iPhone da 2012 yılında piyasaya çıkan iPhone 5 modeli oldu.

Türkiye için 5G geçiş tarihi açıklandı

Şimdiki raporlar, Apple’ın 5G’ye geçme süresinin 4G’de ya da 3G’de olduğu kadar uzun sürmeyeceğini söylüyor. Sadece beklenenden bir yıl daha geç gelebileceği öngörülüyor. Şirketin en büyük rakipleri Samsung ve Huawei’nin ise 2019 yılında birkaç modelinin 5G destekli olacağı söyleniyor.



PAYLAŞ