5G destekli iPhone'lar gecikebilir - Haberler - indir.com

5G destekli iPhone'lar gecikebilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-08 13:16:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

2019 ile beraber tanıtılan akıllı telefonlarda yeni nesil bağlantı teknolojisi olan 5G destekli görmeye başlıyoruz. Üretici markalar 5G desteği sunan cihazlarını bir bir duyurmaya devam ederken, 5G’nin henüz yaygın bir kullanım ağına sahip olmadığı biliniyor. Ancak birçok ülke 5G teknolojisi için çalışmalarına başlarken, testler sürmeye devam ediyor. Bu noktada adım atacak olan şirketler arasında yer alan Apple, 5G destekli iPhone modellerini ne zaman tanıtacak henüz bilinmiyor. Ancak yeni nesil bu modeller için çeşitli söylentiler ortaya çıkmaya devam ederken, iPhone 5G olarak gelmesi beklenen model heyecanla bekleniyor.

iPhone 5G ne zaman geliyor?

iPhone cihazlarınızı iTunes olmadan da yedekleyebilirsiniziPhone cihazlarınızı iTunes olmadan da yedekleyebilirsiniz

Ortaya atılan bazı iddialara göre 5G destekli iPhone modellerini 2020 yılında görmemiz bekleniyor. Ancak bir yabancı analiste göre sürecin biraz daha gecikebileceği ve 5G çalışmaları süren Intel şirketinin 5G modemlerini 2020 yılı sonlarında Apple’a sunması bekleniyor. Ancak 5G modemlerinin iPhone modellerinde kullanılması için de 2021 yılını bulabileceği tahmin ediliyor.

Apple’ın Qualcomm ile yaşadığı sorunlardan sonra modem noktasında Qualcomm ile çalışılmaması bekleniyor. Diğer yandan MediaTek tarafında ise standartlar konusunda bir anlaşma sağlanmadığı ifade ediliyor. Ancak analistlere ve beklentilere göre 5G teknolojisini en iyi sunan markalardan birisinin Apple olması bekleniyor. Konu hakkında şirketten henüz bir açıklama gelmese de, net olarak 2020 veya 2021 yılları dönemlerinde 5G destekli yeni nesil iPhone cihazlarını görebiliriz.  


Yeni iPhone'lar üç kamera sistemi ile gelebilirYeni iPhone'lar üç kamera sistemi ile gelebilir
Yeni iPhone'lar daha büyük bataryaya sahip olacakYeni iPhone'lar daha büyük bataryaya sahip olacak

PAYLAŞ