5G çok yakında! - Haberler - indir.com

5G çok yakında!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-27 11:00:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Akıllı Telefonlar

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte akıllı telefonlar , tabletler ve akıllı cihazlar hayatımıza girdi. Bununla birlikte fırlatılan uydular sayesinde iletişim hızımız da gittikçe artış gösterdi ve hız kesmeden gelişmeye devam ediyor. Mobil ağ hızı da akıllı telefonlar ve internet hızı ihtiyacı ile artış gösterirken yeni nesil mobil ağ teknolojisi 5G için geri sayım başladı.

Korea Telecom yaptığı açıklamalarda Mart 2019 ile birlikte 5G hizmetlerini kullanıma açacağını ifade ediyor. Beklenen yeni nesil mobil internet teknolojisi için bir yıl gibi kısa bir süre kaldı.

5G mobil internet teknolojisinin 2020 yılında hizmet vermesi beklenirken standartlaşma sürecinde kaydedilen aşamalar sayesinde işlemler hızlandı ve bu süreçte bazı firmalar 5G mobil internet teknolojisini 2019' da kullanıma sunma kararı aldı. Korea Telecom ( KT) de bu firmalardan birisi ve 5G teknolojisini en kısa sürede kullanıcılar ile buluşturmayı planlıyor.

Korea Telecom 5G

Şirket yaptığı açıklamalarda ulusal çaptaki bir alt yapı ile kurulan 4G teknolojisinin çok ilerisinde yer alan " kusursuz" 5G teknolojisini kullanıcılar ile buluşturmayı sabırsızlıkla bekliyor. Korea Telecom' un ağ işi bölümü başkanı Oh Seong-mog yaptığı açıklamada " gerçek 5G sinyal kapsamını garantilemek gerekli" ifadesinde bulunuyor. Ayrıca açıklamanın devamında  "KT, 5G hizmetini dünyada ilk kez sunacak ve gerçek taşınabilirliği, mükemmel hizmeti ve ulusal çapta kapsama alanını bir araya getirecek" dedi.





PAYLAŞ