5G Ağlarının Tehlike Yaratabileceği İddia Ediliyor - Haberler - indir.com

5G Ağlarının Tehlike Yaratabileceği İddia Ediliyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-22 09:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

5G teknolojisi gelecek dünyanın teknolojik ürünlerinden biridir. Huawei tarafından sağlanan 5G teknolojisinin .eşitli tehditler yaratabileceği şu aralar kafa karıştırıyor düzeydedir. Hızlı olma özelliğine sahip olan 5G ile güçlendirilmiş ağlar tarafından kullanılacak olan görünüşe göre insanlık için ciddi bir problemlere yol açabilecek özelliklere sahiptir. Şu an için adeta alışma aşamasında olunan 5G teknolojisi bir kaç ülkede kullanılmaya başlandı. Elde edilen bilgilere göre hızlı olma özelliğine sahip olan 5G teknolojisinin git gide yaygınlaşıyor olması insanlar adına son derece önemli bir sorunu da beraberinde getirecek gibi gözüküyor. NASA ve NOAA şirketleri aylardır Federal İletişim Komisyonu'na çeşitli uyarılarda bulunuyor. Söz konusu bu uyarılar arasında 5G kablosuz ağların kullanımı amacıyla verilen kablosuz spektrumun, hava tahmini için yapılan veri toplamasını etkileyebileceğini söylüyor.

5G teknolojisi kısa süre içerisinde teknoloji dünyasının dikkatini çekmiş olup kullanıcılara birbirinden farklı seçenekler sunmaktadır. İnternet teknolojisinde son derece önemli bir adım olarak değerlendirilen 5G teknolojisinin akıllarda bu tarz soru işaretleri bırakıyor olması söz konusu bu teknolojiye olan güvenin sarsılma durumunu ortaya çıkaracak. NOAA şirketinde vekil başkanlığı görevinde yer alan Neil Jacobs, konu ile ilgili olmak üzere yaptığı konuşmada son zamanların en önemli teknolojisi 5G'nin kablosuz ağların etkisinin, hava tahminlerini %30'a kadar etkileyebileceğinin altını çiziyor. Elde edilen bu bilgiler sonucunda değerlendirme yapmak gerekirse, şöyle ki kıyı bölgelerde yaşayan vatandaşların yaşanacak olan herhangi bir kasırga durumuna karşı hazırlık yapmak için en az iki üç gün daha az vakitleri olması anlamına gelmesinin yanı sıra aynı zamanda söz konusu bu büyük fırtınaların nereyi vuracaklarına yönelik tahminlerin doğruluğunu azaltmasına sebep olacak.

Böyle bir durum yaşanması halinde normalde hayatları kurtarılacak olan insanların hayatlarını kaybetmesi söz konusu olan durumlar oluşabilir. FCC, yeni 5G ağlarında kullanım için 24GHz spektrumunun satışına Mart ayında başladı. Burada ortaya çıkan problem ise, 24 gigahertz frekans bandında spektrumun kullanılmış olmasından kaynaklanıyor. Söz konusu bu bant, NOAA şirketinin hava tahmini verilerini toplamak amacıyla kullandığı kullandığı 23.8 GHz spektrum cihazına oldukça yakın özelliklere sahip olup bunun yanı sıra aynı zamanda bu yüzden de taşıyıcıların kullandığı 24GHz bandındaki 5G radyoların, uydulardaki hassas algılayıcıları etkileyebileceği bilgileri elde ediliyor. 5G teknolojisi kullanılarak kablosuz radyolardan yapılan yayının gücünün azalıyor olması bu etkiyi bir miktar azaltacak gibi gözüküyor. Fakat Jacobs, konu ile ilgili FCC tarafından şu anda yapılan sunumun NOAA uydu algılayıcılarında %77 veri kaybına yol açacağını söylüyor. Konu ile ilgili söylentilere göre FCC ve NOAA uzmanları konu hakkında birlikte çalışarak iyimser bir çözüm bulmaya yönelik planlar doğrultusunda hareket ediyorlar. 5G teknolojisinde yaşanan bu gibi sorunların bir an çözülmesi ve teknoloji sektöründe de yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanması beklenen durumlar arasında. Tehlike yaratacağı düşünülen durumların ortadan kaldırılması ile beraber 5G teknolojisi sorunsuz bir şekilde kullanılacaktır. 





PAYLAŞ