540 Milyon Facebook Hesabı Tehlikede! - Haberler - indir.com

540 Milyon Facebook Hesabı Tehlikede!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-04 09:46:03
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Donanım

540 Milyon Facebook Hesabı Tehlikede! Kamuya açık bir Facebook sunucusunda milyonlarca Facebook hesabı bulundu!

UpGuard tarafından yapılan araştırmalara göre, iki farklı grup hesap kayıtları bulundu ve iki farklı üçüncü parti bir şirket tarafından ifşa edildi. Araştırmacılar tarafından söylenenlere göre, Meksika menşeili dijital medya ajansı Cultura Colectiva, 540 milyonun üstünde hesap güvende değil. Yorum, beğeni, tepki, hesap adları ve fazlası Amazon sunucularında şifrelenmemiş bir biçimde ve herhangi bir erişim izni istemeden saklanıyor.

Facebook faturalarında KDV dönemi başlıyorFacebook faturalarında KDV dönemi başlıyor

540 Milyon Facebook hesabı tehlikede!

California menşeili uygulama yapımcısı şirket At The Pool'un alıkoyduğu farklı bir depolama sunucusundaki yedekleme dosyası, kullanıcının arkadaşları, hobi ve kişisel detayları, fotoğrafları, grup üyelikleri ve paylaştığı konum gibi 22.000'den fazla kullanıcıya verilen bilgiler de dahil hassas veriler barındırıyordu.

UpGuard, hiçbir şirket verisinin kaldırılması taleplerine sessiz kalmayı tercih etti. Bir Facebook sayfası TechCrunch'a yaptığı açıklamada Facebook verileri çevrimdışına çıkarmak adına Amazon ile iş birliği yapıyor. 

Bir konuşmacı ise “Facebook’un politikaları, Facebook bilgilerinin halka açık bir veritabanında saklanmasına engel oluyor” dedi ve Facebook'un verilerin kötü amaçlarla kullanıldığını söyleyenlere, araştırmalar sonucunda bunu doğru gösteren kanıt bulunmadığını açıkladı.

Amerika'da gerçekleşen seçim döneminde Facebook, Donald Trump'a yönelik cumhurbaşkanlığı kampanyalarına yardımcı olmak için seçmenlerin profillerini oluşturmaya yardımcı olmak için kullanmakla da suçlanmıştı. Bu gerçekleşen skandalın hemen ardından Facebook, kullanıcı verilerini sızdıran veya açığa veren üçüncü parti uygulama ve hizmetleri de ele almak için ödül programı başlattı. UpGuard ise LocalBlox'tan 48 milyon kayıt içeren bir dizi Facebook profili buldu.

UpGuard'ın siber risk araştırması müdürü Chris Vickery, bir röportajda “Bu bulgular, toplu veri toplanmasına bağlı olan veba şirketlerini rahatsız eden sorunları vurgulamaya devam ediyor.” şeklinde konuştu. Vickery, “Son kullanıcılardan toplanan kişisel bilgilerin saklanması bir sorumluluktur” dedi. “Ne kadar çok sahipseniz, sorumluluk o kadar büyür.”


İlgili uygulamalar
Facebook yeni post özelliğini duyurduFacebook yeni post özelliğini duyurdu
Facebook canlı yayın özelliğine kısıtlama getirecekFacebook canlı yayın özelliğine kısıtlama getirecek

PAYLAŞ