50 Milyona Yakın Instagram Fenomeninin Hesap Bilgileri Sızdırıldı - Haberler - indir.com

50 Milyona Yakın Instagram Fenomeninin Hesap Bilgileri Sızdırıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-21 13:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Yaklaşık olarak 50 milyon Instagram fenomeni hesabına ait korumasız bir veritabanı yayınlandı. Milyonlarca Instagram fenomenine ait iletişim bilgileri barındıran bir veritabanı içeriği ortaya çıktı. Bu veritabanı içerisinde fenomenler, ünlüler ve marka hesaplarının telefon numaraları ile beraber e-posta gibi bilgileri yer alıyor. Amazon Web Services’de yer alan ve şifre konulmayan bu veri tabanın da Instagram fenomen isimlere ait 49 milyon bilginin yer aldığı ifade ediliyor.

Instagram 50 Milyon Hesap Bilgisi Ortaya Çıktı

TikTok Instagram'ı Geride BıraktıTikTok Instagram'ı Geride Bıraktı

TechCrunch kaynaklı haber detaylarına göre bu hesapların her birinin herkese açık verilerine sahip durumda. Kayıt detaylarında ise hesap konumu, telefon numarası ve e-posta gibi bilgileri listeleniyor. Diğer yandan hesabın tahmini değeri ile beraber etkileşim, takipçi sayısı ve erişim rakamları gibi detaylar bu taban içerisinde bulunuyor. Güvenlik araştırmacısı Anurag Sen tarafından ortaya çıkarılan bu veritabanının takibi neticesinde Mumbai merkezli bir sosyal medya pazarlama şirketi olan Chtrbox’a kadar ulaşılmış durumda. Şirkete erişildiğinde ise veri tabanının kaldırıldığı fakat açıklamada bulunulmadığı ifade ediliyor.

Diğer yandan bu verilerin nasıl ede edilmiş olduğu veya ne gibi işlerde kullanıldığı henüz bilinmiyor. Geçtiğimi dönemlerde bilgisayar korsanları tarafından Instagram ünlülerinin verilerini satmaya çalıştığı haberleri gündeme gelmişti. Instagram cephesinden  konu hakkında henüz konu ile alakalı bir açıklama gelmiş olmazken, bakalım ilerleyen günlerde açıklama olacak mı göreceğiz. Şuan için hesapların güvende olduğu ifade ediliyor.


İlgili uygulamalar
Hikayeler Özelliği Instagram Keşfet'e de GeliyorHikayeler Özelliği Instagram Keşfet'e de Geliyor
Instagram Akış Yenilenemedi Hatası ÇözümüInstagram Akış Yenilenemedi Hatası Çözümü

PAYLAŞ