5 Teknoloji Devi Yapay Zeka Alanında Tarihi İş Birliği Hazırlığı - Haberler - indir.com

5 Teknoloji Devi Yapay Zeka Alanında Tarihi İş Birliği Hazırlığı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-10-10 08:45:08
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Teknoloji

5 dev şirketin hali hazırda şu zamana kadar Yapay Zeka üzerine çalışmalarının olduğunu biliniyordu. Facebook, Google, Microsoft, IBM ve Amazon'dan beklenen açıklama geldi. Yapay Zeka alanında tarihi iş birliği sağlandı.

Dünyanın en büyük beş teknoloji şirketleri, Yapay Zeka (AI) alanında iş birliği yaptı. Facebook, DeepMind/Google, Microsoft, IBM ve Amazon'un bir araya gelerek kurduğu Partnership on AI (PAI), şirketlerin bu alandaki çalışmalarını iş birliği içinde yürütmesi etik ve gizlilik konularında en yeni  yöntemler geliştirmeyi amaçlıyor. Bu devlerin ortaklaşa iş yapması Amerikan ekonimisi Dünya çapında desteklemesiyle birlikte endüstriyi de ilgi odağı yapacak gibi görünüyor. Yapay Zeka alanında öncü şirketlerin ortak araştırmayı desteklemesi oldukça önemli olduğu biliniyor. Zira Alphabet'in DeepMind'ı, Amazon'un Alexa'sı, IBM'in Watson'ı, Microsoft'un chatbot projeleri ve Cortana'sı ve Facebook'un başta haber akışı ve chatbot'lar olmak üzere bu alanda büyük çalışmalara imza attıkları biliyor.

Bu birlik hükümetlerle lobi faaliyetlerinde bulunmayacağını açıkladı. Birliğin yönetim kurulunda şirketler, uzmanlar, akademisyenler ve kar amacı olmayan kuruluşlardan üyeler de yer alacak. Aynı zamanda kurumsal ve kurumsal olmayan üyelere eşit temsil imkanı sağlayacak olması büyük avantaj.

Henüz bu birlikte yok ama Apple'ın da bu tip bir iş birliğine sempati duyduğu düşünülüyor. Yapay Zeka denilince akla gelen bir diğer isim, Elon Musk'ın yakın zamanda kurduğu kar amacı gütmeyen OpenAI ise yeni kurulan birlikte yok. Dünyanın en büyük 5 teknoloji şirketlerinin ortaklığı ile kurulan şirket Partnership on AI (PAI), Yapay Zeka(AI) sistemini daha ileriye taşıyıp geliştirmeyi amaçlıyor. 5 teknoloji devi Facebook, Google, Microsoft, IBM ve Amazon'un yanında diğer devletler ve konuyla ilgili uzmanlaşmış kuruluşlarla da iş birliği içerisinde olacaklarını bildirdiler.

 





PAYLAŞ