5 Şubat Güvenli İnternet Günü neyi ifade ediyor? - Haberler - indir.com

5 Şubat Güvenli İnternet Günü neyi ifade ediyor?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-05 15:25:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Bugün, kullanıcıların internetin pek çok farklı yerinde karşısına çıkan 5 Şubat Güvenli İnternet Günü ne anlama geliyor? İşte 5 şubat güvenli internet günü ile ilgili detaylar.

Güvenli İnternet Günü olarak belirlenen 5 Şubat internet kullanımında güvenlik bağlantıların önemine dikkat çekmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak adına her yıl kutlanıyor. İlk defa 2004 yılında kutlanan 5 Şubat Güvenli İnternet Günü, 2004 yılından günümüze kadar her yıl kutlanmaya devam etti. Güvenli internet ve güvenli bağlantılar konusunda dikkat çekmeyi amaçlayan bu özel gün, farklı etkinliklerde de kutlanmaya devam ediyor. 

İnternet Güvenliği için 10 Tavsiye

Güvenli İnternet Günü’nün ortaya çıkış tarihçesi

2004 yılında ilk defa kutlanmaya başlansa da güvenli internet gününün tarihi 1999 yılına kadar dayanıyor. İnternetin giderek yaygınlaşmaya başladığı bu dönemlerde Avrupa Birliği Komisyonu konuyu gündemine taşıdı. Yapılan görüşmeler sonrasında güvenli internet programı komisyon dahilinde oluşturulurken, özellikle interneti kullanan çocuk ve gençlere yönelik bu program giderek genişletildi. Programın ilk çıkış noktasındaki hedefi ise çocuk ve gençlerin internetteki zararlı içeriklerden korunmasıydı.

2004 yılında ise kurulan INSAFE ile birlikte güvenli internet konusunda çalışmalar kapsamlı bir şekilde başlatılırken güvenli internet günü de kutlanmaya başlandı. 2004 yılından itibaren çok farklı ülkelerde kutlanan gün Türkiye'de ise 2010 yılından itibaren kutlanmaya başlandı. Her yıl yaklaşık 130 ülke tarafından kutlanan 5 Şubat Güvenli İnternet Günü, güvenli internet kullanımına dikkat çekmeye devam edecek.

İnternet Alışverişlerinde Ödeme Güvenliği Nasıl Sağlanır? 





PAYLAŞ