45 x 40 cm boyutundaki araç uzay keşfine çıkacak - Haberler - indir.com

45 x 40 cm boyutundaki araç uzay keşfine çıkacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-23 11:24:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

İnsanlık tarihi boyunca 2 şey çok merak edildi. Bunlardan bir tanesi Güneş. İnsan oğlu uzun yıllar Güneşe ulaşabilmenin hayalini kurarken daha sonradan anladı ki Güneşe gidilen bir yol yok. Bir diğer merak edilen şey ise Ay. İnsan oğlu uzun yıllar Ay'a nasıl ayak basarım diye kafa yordu. Birçok yola başvurdu ve başarısız oldu. Ancak birisi çıktı ve bir yol geliştirdi Ay'a gitti. Ay her ne kadar çözülmüş bir yer olarak düşünülse de aslında sırlarla dolu bir yer. Uzay ile ilgilenen NASA, ESA ve uzay araştırmaları yapan diğer önemli kuruluşlar Ay'dan tam olarak istediklerini alamadığı için keşfedilecek yeni bilgiler arıyor. Fakat bu anlamda en büyük adımı elbette NASA attı. Bu gerçeği tüm dünya biliyor.

NASA yeni bir teknolojiye imza atıyor

Son zamanlarda uzay araştırmalarına bakıldığı zaman araştırmalarda kullanılan uydular, teleskoplar ve roketlerin boyutu eskiye nazaran daha küçük.  Teknolojinin ciddi anlamda geliştiğini gösteren bu küçülmeler uzaya olan ilgiyi de geliştirdi ve büyüttü. Şimdi ise öyle bir araç geliştirildi ki daha önceden hiç kullanılmayan bir yöntem. NASA'nın teşviki ile geliştirilen bu yöntem gezici keşif araçları da katılacak. NASA bu teknolojisi için bir de yarış düzenlemiş durumda. 

10 kilo ağırlığında 45 santimetre uzunluğunda araç

Uzay ajansı, 15 kilodan daha hafif olan keşif araçları için bu konu için çalışan firmalardan proje desteği talep etti. Son başvurular ise Bu haftanın başında yani Pazartesi günü bitti. Talep edilen araçlar için belirlenen kısıtlamalar da ortaya oldukça fazla sayıda yaratıcı projenin meydana gelmesini sağladı. Lunar Outpost adlı bir firma ise işi bir tık daha büyüterek yalnızca 10 kilo ağırlığında 45 santimetre uzunluğunda araç oluşturdu.

 

 





PAYLAŞ