4 yeni kritik Android güvenlik açığı - Haberler - indir.com

4 yeni kritik Android güvenlik açığı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-03 10:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Akıllı cep telefonlar ve bilgisayarlarda, zaman zaman ciddi güvenlik açıkları meydana gelebiliyor. Söz konusu bu güvenlik açıkları kimi zaman yazılım üreticilerinden kaynaklanıyor olsa da kimi zaman da donanım üreticilerinden kaynaklı olabiliyor. Bu kritik açıklar, genelde hızlı bir şekilde fark edilir ve geliştirilen güncellemeler ile beraber hızla giderilir. Güvenlik açığı konusuyla ilgili olarak son gelen haberlere göre, 4 yeni kritik Android güvenlik açığı keşfedilmiş durumda. Haziran ayının güncelik yaması ile beraber açıklarının önüne geçen Google, şirketlere güncellemeyi yollamış durumdadır. 

Android için 4 yeni kritik güvenlik açığı keşfedildi

Bir takım kötü amaçlı yazılımlar ve güvenlik açıkları, kullanıcılar için çok ciddi açıklara neden olabilir. Android işletim sistemi için hazırlanmış veya yenilenmiş olan bir kod farkında olunmadan herhangi bir güvenlik açığına neden olabilir. Aslında bu durum, tüm işletim sistemleri için geçerlidir. Konuyla ilgili olarak ortaya çıkan bu açıklar ise zamanla ortadan kaldırılabiliyor. Google'ın sın yayınladığı rapora göre şirket şu ana kadar en az 34 güvenlik açığını kapatmış gibi gözüküyor. 

Tüm Android kullanıcılarını tehdit eden yeni bir güvenlik açığı tespit edildiTüm Android kullanıcılarını tehdit eden yeni bir güvenlik açığı tespit edildi

Google tarafından kapatılan bu açıkların 4 tanesi ise önemli denilecek düzeydedir. Google'ın Haziran güvenlik bülteninde kritik olarak sıralanmış olan açıklardan Google kaynaklı olanlar CVE-2020-0117 ve CVE-2020-8597 numaralarına sahip. Çok Durumlu Bilgi Paylaşımı ve Analiz Merkezi tarafından gelen rapora göre, bu açıklar e-posta gönderim ve alımlarında, tarayıcıda gezinti yaparken ya da MMS mesajlarının medyalarını oynatırken ortaya çıkabiliyor. Ortaya çıkan bu Android güvenlik açığı ile beraber saldırganlar kullanıcıların cihazlarına uygulama yükleyebiliyor, silebiliyor, değiştirebiliyor ve aynı zamanda tam kullanıcı haklarına sahip yeni bir hesap dahi oluşturabiliyorlar. Açıklardan iki tanesi ise Android çekirdeğini etiketlemiş durumdadır. Açıklardan diğer ikisi ise Qualcomm kaynaklı olduğu belirtildi. Qualcomm’un sebep olduğu açıklar haricinde diğer açıkların kapatıldığı ve üreticilere güncellemelerin verildiği belirtildi. Akıllı telefon üreticilerinin, kısa zamanda gerekli güncellemeyi yayımlayacağı tahmin ediliyor.


HBO Max iOS ve Android cihazlar için Avrupa'da kullanıma sunulduHBO Max iOS ve Android cihazlar için Avrupa'da kullanıma sunuldu
Google, Android 11 tanıtımını ertelemek zorunda kaldıGoogle, Android 11 tanıtımını ertelemek zorunda kaldı
Android Studio 4.0 yayımladıAndroid Studio 4.0 yayımladı

PAYLAŞ