4 Adımda Genel Temizlik! - Haberler - indir.com

4 Adımda Genel Temizlik!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-10 16:05:06
Editör : Esat Karaman
Kategori : Donanım

Windows sürekli gelişen bir işletim sistemi haline geldi.Her ay düzenli güncellemeler uygulamalar birçok değişikliklere gidildi. Ancak bazen sistem yavaşlayabiliyor hatta dona biliyor bunun sebebi ise sistemin temizlik gerektirmesi. Eğer sizinde sisteminiz yavaşlıyor ve donuyor ise aşağıdaki adımları takip ediniz.

Benim disk ve cpu kullanımım sürekli yüksek

Eğer bu sorunu yaşıyorsanız öncelikle gereksiz hizmetleri devre dışı bırakınız. Örnek verecek olursak;  Arama, Yazdırma, Gibi kullanmadığınız eklentileri devre bırakınız.

Bilgisayarım'da çok virüs var

Eğer sorununuz bu ise yapacağınız adımlar belirli öncelikle lisanslı bir anti-virüs yazılımı kurmanız gerekecek. Daha sonra ise tam tarama yaparak virüsler'den kurtulmanız lazım. Eğer sorun hala devam ediyorsa sisteminize format atmayı deneyiniz.

Bilgisayarım çok ağır çalışıyor

Eğer sisteminiz ağır çalışıyorsa yapmanız gereken gereksiz yazılımları kaldırmak ve bir cleaner (Temizlik) uygulaması kurmalısınız. Bu sayede sisteminizi yavaşlatan etkenlerden kalıcı olarak kurtulabilirsiniz.

Bilgisayarım çok ısınıyor

Eğer bilgisayarınız çok fazla ısınıyorsa artık bakım zamanı geldi'de geçiyor demektir. Öncelikle bilgisayarın panel kapaklarını çıkartın ve tozları temizleyin özellikle fana çok dikkat etmeniz gerekebilir.

Eğer bu adımları uyguladıktan sonra sorununuz hala devam ediyorsa teknik destek alınız.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ