3D Yazıcılar İle Üretilen Sensör Projesi, Uzay Araştırmalarına Yön Verebilir - Haberler - indir.com

3D Yazıcılar İle Üretilen Sensör Projesi, Uzay Araştırmalarına Yön Verebilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-17 20:45:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Nanomalzemeler ile geliştirilen küçük boyutlu, yüksek hassasiyetli ve radyasyona karşı dirençli sensörlen geliştirmeyi amaçlayan Goddard Uzay Uçuş Merkezi, NASA tarafından tam tamına 2 milyon dolarlık destek almayı başardı. Ekibin geliştirdiği sensörler, Mars ve Ay'a insan yolculuklarını gerçekleştirmek için oldukça faydalı olabilir. 

Kısa aranın ardından NASA'nın Hubble teleskopu yeniden aktif

Hip Hop tarihi Google anasayfasında Doodle olduHip Hop tarihi Google anasayfasında Doodle oldu

3D Yazıcılar İle Üretilen Sensör Projesi, Uzay Araştırmalarına Yön Verebilir

Uzaydaki astronotların ihtiyacı olan nesneleri bulundukları bölgede üretmeleri için kullanılan 3D yazıcılar, NASA'nın desteklediği yeni bir proje için kullanılmaya başlanacak. Amonyak, hidrojen, metan ve su gibi yaşamsal maddeleri tespit etmeye yarayan bir cihaz geliştirmeyi hedefleyen bu proje, uzay araştırmaları için çok farklı bir yol çizebilir. Günümüzde kullanılabilen sensör üretim teknikleri ile bir kerede sadece tek bir sensör üretmek mümkün. Daha sonrasında ise bu sensör diğer parçalar ile birleştiriliyor. Büyük boyuta sahip ve verimsiz olan bu sensörler, metan ve su gibi malzemeleri tespit etmekte sorun yaşayabiliyor. 

Üzerinde çalışılan projede ise elektronik devre ve sensörler, bir tabaka üzerinde bulunuyor. Bu tabaka ise 3 boyutlu yazıcılar ile üretiliyor. Goddard Uzay Uçuş Merkezi'ndeki ekibin bu projeyi 2 yıl içerisinde tamamlaması bekleniyor. Eğer bu proje beklenen noktaya gelirse, gelecekte yapılan uzay araştırmalarında oldukça farklı sonuçlar alınmasını sağlayabilir. Ayrıca bu projenin yeni gelecekteki uzay araştırmalarını oldukça kolaylaştıracağı tahmin ediliyor. Uzay araçları ve belli bölgelerdeki hava koşulları değişimlerine karşı uyarı verebilecek olan sensörler, uzun süreli görevler için oldukça büyük bir gelişme olarak tanımlanıyor. 


İnsan pilot ve Nasa Drone'u birbiriyle yarıştıİnsan pilot ve Nasa Drone'u birbiriyle yarıştı
NASA'nın kartopu: EnceladusNASA'nın kartopu: Enceladus
Nasa, bulut fotoğrafları istediğini duyurdu!Nasa, bulut fotoğrafları istediğini duyurdu!

PAYLAŞ