3.Çeyrekte En Çok Satan Telefon Markaları Açıklandı - Haberler - indir.com

3.Çeyrekte En Çok Satan Telefon Markaları Açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-04 16:15:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

2018’in 3.çeyreğine yönelik markalardan istatistik ve satış rakamları açıklanmaya devam ediyor. Global akıllı telefon pazarı büyümesini sürdürürken dünyanın en çok satan akıllı telefon markaları ile tekrardan belli oldu. Buna göre 3.çeyrek ile beraber Samsung, Huawei ve Apple markalarını bu liderlik yarışında ilk üçte görüyoruz. Çin’in yükselen yıldızı Huawei tüm hızıyla büyümesini sürdürürken Gartner tarafından açıklanan üçüncü çeyrek sonuçlarında Huawei’nin telefon satışı noktasında ikinci sırada olduğunu görüyoruz. Bir dönemlerde Apple ile rekabette olan şirket Apple’ı geçerek artık sıradaki hedef Samsung olarak belirlenmişe benziyor. Samsung ise hala dünyanın en çok satan akıllı telefon markası olurken tahtı sallanıyor diyebiliriz.

Dünyanın En Çok Satan Akıllı Telefon Markaları

Huawei Nova 4 Delikli Tasarımı İle Dikkat ÇekecekHuawei Nova 4 Delikli Tasarımı İle Dikkat Çekecek

İkinci sırada yer alan Huawei bu noktada Samsung’u devirerek en çok satan marka olmayı hedefliyor. Ağustos ayındaki ikinci çeyrek notlarına göre Samsung’un market payı yüzde 19.3 seviyesinde idi. Üçüncü çeyrekte ise satışların tabloda yüzde 18.9 olarak yansıdığı gözüküyor. Ancak 2017’nin üçüncü çeyreği ile karşılaştırıldığı zaman Samsung’un 2017 3.çeyrekte market payı yüzde 22.3 olurken bu yıl ile beraber 18.9 seviyelerine gerilemiş durumda. Huawei tarafında ise yüzde 9.5 seviyesinden rakamın yüzde 13.4’e yükseldiğini görüyoruz. Çinli marka 2018’in ikinci çeyreğinde yüzde 13.3’lük bir orana sahipken Apple’ın 2017 üçüncü çeyrek döneminde yüzde 11.9’luk payı bu yıl da 11.9 olarak devam ediyor.

Apple satışları stabil bir şekilde devam ederken, asıl tehlike konumunda yer alan isim Samsung oluyor. Huawei’nin hemen arkasında olduğu şirket bu noktada kan kaybetmeye devam ediyor. Huawei’nin atılımına karşılık Güney Koreli şirketten bir atılım beklenirken dünyanın en çok satan akıllı telefon markasının yakın zamanda Huawei olduğunu görebiliriz. Listenin devamında ise dördüncü sıra ile beraber Xİaomi’nin yer aldığı gözüküyor.  


iOS 12 Apple Cihazların Yüzde 75'ine EriştiiOS 12 Apple Cihazların Yüzde 75'ine Erişti
iPhone Xs Max, Xs ve XR Apple Türkiye Fiyatları AçıklandıiPhone Xs Max, Xs ve XR Apple Türkiye Fiyatları Açıklandı
Apple Airpods 2'den beklenen haber geldiApple Airpods 2'den beklenen haber geldi

PAYLAŞ