37.000 kişi Sahte Adblock Plus Eklentisini İndirdi! - Haberler - indir.com

37.000 kişi Sahte Adblock Plus Eklentisini İndirdi!

Tahmini Okuma Süresi : 0 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-10-10 14:00:49
Editör : Volkan Deniz İkiz
Kategori : Sosyal Medya

Eğer Google'ın Chrome internet tarayıcısını kullanıyorsanız ve son zamanlarda Adblock Plus eklentisini indirdiyseniz bir çok reklam ile karşılaşıyor olabilirsiniz. Zira indirdiğiniz adblock eklentisi sahte bir eklenti. Bu eklenti, Chrome Web Mağazası eklenti doğrulama sürecini aşarak sizi reklamlardan kurtarmak yerine adeta reklama boğuyor.

SwiftOnSecurity rumuzlu bir twitter kullanıcısının ortaya çıkardığı bu sahte eklenti, ortaya çıkarıldıktan sonra Chrome Web Mağazasından hemen kaldırıldı. Ancak bu sahte eklentinin sahte olduğu ortaya çıkana dek tam 37 bin kişi tarafından indirildi. Chrome'un 10 milyon kullanıcısının olduğunu ele alırsak bu rakam çok düşük olabilir, ama asıl problem sahte eklentiyi indirenlerde.

SwiftOnSecurity, bu sahte Adblock Plus eklentisinin geliştiricisinin, popüler isimleri kopyalayarak, aynı zamanda anahtar kelimeleri kötüye kullanarak kullanıcıları zor duruma sokan birisi olduğunu belirtti.

Geliştiricinin adının da Adblock Plus olduğu eklentiye bir çok yorum geldiği ve isim ile resimlerin de güvenilir olarak gözüktüğünden dolayı, eklentiyi güvenilir sanıyoruz.





PAYLAŞ