346 sosyal medya hesabı için soruşturma başlatıldı - Haberler - indir.com

346 sosyal medya hesabı için soruşturma başlatıldı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-16 16:45:07
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı bir açıklamaya göre ekonomik güvenliği her kim tehdit eden bir eylemde bulunursa o kişilere direkt olarak soruşturma başlatılacağının altını çizdi.

Geçtiğimiz günlerde doların yükselmesi ile beraber insanlarda sosyal medya platformlarında paylaşımlarda bulundu. Bu paylaşımlar arasında hükümete destek verenlerde var hükümeti suçlayıp hakaret edende var. Hal böyle olunca İçişleri Bakanlığı da “Sosyal medyada dolar kur yükselişini provoke edici paylaşım yapan 346 hesap tespit edilmiş, adli tahkikata başlanmıştır" açıklaması yaparak harekete geçti. Bakanlık resmi sitesinde yaptığı açıklamaya göre; “Son günlerde ülkemiz ekonomisine yönelik dolar kuru manipülasyonu ile olumsuz algı oluşturmayı hedef alan sosyal medyada yapılan paylaşımlar Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca takip edilmekte ve gerekli yasal işlemler hassasiyetle yürütülmektedir.” şeklinde konuştu.

Devlet yetkilileri oluşan bu durumdan bir hayli rahatsız

Oluşan durum karşısında sessizliğini bozan hükümet yetkilileri anlaşıldığına göre baya sinirlenmiş. Bu durumdan rahatsız olduğunu bizzat dile getiren bakanlık açıklamasına şöyle devam etti; “Sosyal medya üzerinden dolar kur yükselişini provoke edici ve algı oluşturacak şekilde 07.08.2018 tarih itibariyle paylaşım yapan 346 sosyal medya hesabı tespit edilmiş, konu ile ilgili adli tahkikata başlanmıştır."

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yazılı ve görsel yayın yapanlar hakkında operasyon başlatılacağını belirtti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı açıklamada ekonomik saldırılara destekleyen herhangi bir veya yönlendirici bütün haber, yazılı ve görsel yayın yapanlara hakkında operasyon başlatılacağını belirtti. Bakanlık araştırma peşinde olduğunu ifade ederek ekonomik güvenliği tehdit eden kişilere soruşturma başlatıldığını vurguladı. Hükümet yetkilileri Amerika Brleşik Devletleri menşei olan ürünlere boykot başlattıklarını belirterek halkın hükümetin yanında yer almaya davet etti. Bu sorunun mili bir sorun olduğunun altını çizen Başkan Recep Tayip Erdoğan, Amerikaya diz çökmeyeceğini ifade etti.

Bu zamana kadar toplamda 346 kişi hakkında soruşturma başlatıldı

Hükümet yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre bu durumun uluslararası siyasi bir durum olduğunu belirterek bu durum karşısında ger aım atmayacaklarının altını çizdi.  İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan basın bildirisinde; “Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne yönelik; 15 Temmuz darbe girişiminin arkasındaki güçler tarafından gerçekleştirilen, Türkiye Cumhuriyeti'nin sosyal barışını, iç huzurunu, birliğini ve ekonomik güvenliği hedef alan ekonomik saldırılar kapsamında; bu amaca hizmet eder mahiyette her türlü yönlendirici haber, yazılı ve görsel yayın, operasyonel amaçlı sosyal medya hesapları ile birlikte ekonomik güvenliği tehdit içeren eylemlerde bulunan kişi ya da kişiler hakkında, Türk Ceza Kanunu, Bankacılık Kanunu, SPK mevzuatı ve ilgili kanun maddeleri uyarınca soruşturma başlatılmıştır.” ifadeleri yer aldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı bir açıklamaya göre ekonomik güvenliği her kim tehdit eden bir eylemde bulunursa o kişilere direkt olarak soruşturma başlatılacağının altını çizdi. Başsavcılık bu zamana kadar 346 kişinin sosyal medya hesabı hakkında soruşturma açıldığını belirtti.





PAYLAŞ