3 Kamera Destekli Snapdragon 675 Duyuruldu - Haberler - indir.com

3 Kamera Destekli Snapdragon 675 Duyuruldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-23 14:40:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Qualcomm’un amiral gemisi modellerde olduğu gibi orta ve giriş seviyesi cihazları için iddialı işlemci modellerini görmeye devam ediyoruz. Şimdi ise orta-üst segment kategoriye hitap eden yeni Snapdragon 675 yonga seti duyuruldu. Bu yeni işlemci sunmuş olduğu özelliklerin yanı sıra ek kamera yetenekleri ile bir hayli dikkat çekiyor. Duyurulan Snapdragon 675 işlemcisi orta üst segment akıllı telefonlardaki fotoğrafçılık deneyimini dahada iyileştireceğe benziyor. Daha uygun fiyatlı modellere kazandıracağı kamera özellikleri ile cihazlar üst seviyeler ile rekabete girebilecek. Yaklaşık olarak 1 yıl gibi bir süredir amiral gemisi modellerde yer alan yapay zeka çipsetlerini artık orta segment işlemcilerde de görmeye başlıyoruz.

Snapdragon 675 Çipset Detayları

Snapdragon 710 modelinde olduğu gibi Snapdragon 675’de de yine yapay zeka desteğini göreceğiz. Barındıracağı Snapdragon X12 modeli ile beraber bu işlemci 600 Mbps hıza kadar indirme destekleyecek ve ayrıca Bluetooth 5.0 ile Quick Charge 4+ gibi yeni teknolojilere de sahip olduğunu belirtelim. Bu hızlı şarj desteği sayesinde bu işlemciye sahip bir akıllı telefon 0’da yüzde 50 seviyesine 15 dakika gibi bir sürede şarj edilebilecek.

İşlemcinin donanım detaylarına indiğimizde ise 11 nm bir üretim teknolojisine sahip olduğunu görüyoruz. Bu işlemcide 2 adet 2 Ghz hızında çalışan Kryo 460 çekirdeğine sahip 6 adet ise 1.78 Ghz ile çalışan düşük güç tüketimli toplamda ise 8 çekirdekli yapıda olduğunu görüyoruz. İşlemci en yüksek frekansta ise 2 GHz seviyelerine erişebiliyor. En güncel 600 serisi işlemciler arasında bu yeni model yüzde 20 daha performanslı ve Adreno 612 grafik birimi ile oyunlarda da üst seviye bir deneyim yaşatması bekleniyor. Ayrıca bu işlemci sunmuş olduğu 8 GB RAM desteği ile de dikkat çekiyor.

Yeni Snapdragon 675’in dikkat çeken görsel işlemci tarafında ise arka yüzeyde tam 3 kamera desteği sunmayı başarıyor. Telefoto, geniş açı ve süper geniş açı kamera sistemlerine destek sunan model bu sayede 5x optik zoom yapabilecek. Diğer yandan portre fotoğraf ve 3D yüz tanıma ile beraber 480 FPS’e kadar ağır çekim video desteği de yapay zeka yeteneği ile desteklenmiş olacak.





PAYLAŞ