3 Boyutlu Kanser Üretildi! - Haberler - indir.com

3 Boyutlu Kanser Üretildi!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-28 09:30:00
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Teknoloji

Cambridge Kanser Araştırma Enstitüsü (CRUK) tarafından kanser hakkında daha çok bilgi alınmak ve yeni tedaviler araştırılmasına yardımcı olacak kanser 3 boyutlu kanser modeli üretildi.

Cambridge Kanser Araştırma Enstitüsünde (CRUK) İngiliz bilim adamlarının uluslararası bir araştırma şeklinde geliştirdiği sanal gerçeklik modeliyle, hastadan alınan tümör örneği, ayrıntılı ve tüm açılardan incelenebilecek. Her bir hücrenin 3 boyutlu haritası çıkarılabilecek. Modelin, kanser hakkında daha çok bilgi öğrenilmesi ve yeni tedavilere yol açması konusunda faydalı olacağı belirtildi.

Türkiye'de kanser artık ücretsiz tedavi edilecekTürkiye'de kanser artık ücretsiz tedavi edilecek

Kanser tedavileri gelişecek!

Cambridge Kanser Araştırma Enstitüsü yöneticisi Profesör Greg Hannon, daha önce bu şekilde detaylı bir tümör haritasını kimsenin incelemediğini belirterek sanal gerçeklik modeliyle kansere farklı bakış açıları sundu.

3 Boyutlu kanser haritasında, bir toplu iğne ucu büyüklüğündeki tümör örneği metrelerce büyütülebiliyor ve daha derin inceleme fırsatı yakalanabiliyor. Enstitüde görevli bilim adamı Profesör Karen Vousden, tümörlere, mevcut statik 2 boyutlu versiyonların yerine daha gerçekçi ve daha dinamik 3 boyutlu sanal gerçeklik modeliyle bakmanın avantajlarını belirterek "Kanser hücrelerinin birbirleriyle ve sağlıklı dokuyla etkileşimini anlamak, yeni tedaviler geliştirilmesi açısından çok önemli." şeklinde konuştu.


Kanser aşısı farelerin üzerinde %100 başarıya ulaştı!Kanser aşısı farelerin üzerinde %100 başarıya ulaştı!
Kanserli Köpeğe 3D Yazıcıyla Üretilen Yeni Kafatası TakıldıKanserli Köpeğe 3D Yazıcıyla Üretilen Yeni Kafatası Takıldı
Canlı yayında robot kanser ameliyatı yapıldıCanlı yayında robot kanser ameliyatı yapıldı

PAYLAŞ