267 milyon Facebook kullanıcısının verileri hackerlar forumunda satıldı! - Haberler - indir.com

267 milyon Facebook kullanıcısının verileri hackerlar forumunda satıldı!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-22 14:01:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

  

Son dönemde artan siber saldırılardan etkilenen bu kez Facebook oldu. Geçtiğimiz sene güvenlik ihaleleriyle gündemden düşmeyen Facebook’un 267 milyon kullanıcısının bilgilerinin satışa çıkarıldığını açıklandı.

Türkiye'de Facebook Veri Skandalı Yaşayan Kişi Sayısı Belli OlduTürkiye'de Facebook Veri Skandalı Yaşayan Kişi Sayısı Belli Oldu

Hatırlarsanız geçtiğimiz hafta 500 binden fazla Zoom kullanıcısının hesap bilgileri dark webde satılmıştı. Cyble ekibi tarafından yapılan yeni bir açıklama siber saldırılardan 267 milyon Facebook kullanıcısının da zarar gördüğünü açığa çıkardı. Konuyla ilgili yayımlanan bir blog yazısındaki açıklamalara göre 267 milyon kullanıcının bilgileri 540 dolar yani 3.794 TL’den satışa çıkarıldı.

Olayın sevindirici olarak görülebilecek tek yeni bilgilerin içerisinde kullanıcı şifrelerinin bulunmaması. Satılan veriler arasında kullanıcıların isimleri, Facebook kimlikleri, doğum tarihleri ve telefon numaraları yer alıyor. Ancak ne yazık ki tüm bu verilerin kimlik hırsızlığı için son derece yeterli olduğu bir gerçek. Sosyal medya kullanıcılarının bu dönemde tıkladıkları bağlantılara dikkat etmeleri gerekiyor. Eğer internette bir Facebook yönlendirme bağlantısıyla karşılaşır ve giriş yaptığınız sayfa bilgilerinizi isterse girmemeniz gerek. Bunun yerine girişlerini kullandığınız tarayıcının arama motoru ya da adres çubuğu üzerinden gerçekleştirmeye ve yabancı bağlantılara tıklamamaya dikkat edin.

Kötü amaçlı kişilerin eline geçmesini önlemek için kullanıcı bilgilerini satın alan Cyble araştırmacıları böylece bilgilerin çalınmış olduğunu da kanıtlamış oldu. Bilgilerin geçtiğimiz sene ciddi veri ihlalleri ve güvenlik açıklarıyla gündeme gelen şirketin kullanıcılarının kişisel verilerini korumak adına getirdiği yeni düzenlemelerden önce ele geçirildiği düşünülüyor.

Facebook bir kez daha milyar dolarlık davayla gündemde!

Cambridge Analytica skandalı sonrası oldukça ağır bir darbe alan şirket son dönemlerde eski saygınlığını kazanmak adına güvenlik alanında ciddi adımlar atsa da, “Forbes”ta yer alan habere göre bu dönemlerdeki güvenlik açıkları hackerların kullanıcı verilerine erişim sağlamasına imkan tanıdı. Ancak yine de veri çalınmasının altında yatan asıl nedenin henüz açıklanmadığının altını çizmekte fayda var. 

İki faktörlü kimlik doğrulaması kullanın

Siber saldırıların oldukça şiddetlendiği bu dönemde internet kullanıcılarının imkan tanıyan platformlarda iki faktörlü kimlik doğrulaması yöntemini kullanmaları öneriliyor. Bu yöntem kullanıcı adı ve şifre sızıntısı durumunda bile saldırganların hesabınıza erişim sağlamasını oldukça zor bir hale getiriyor. Yapılan araştırmalar sonucunda kimlik hırsızlığına karşı yüzde 99 oranında koruma sağladığı ortaya çıkan iki faktörlü kimlik doğrulaması için Facebook’un Ayarlar ve Gizlilik menüsüne girerek, “Ayarlar” listesinden “Güvenlik ve Giriş “sekmesini seçerek iki faktörlü kimlik doğrulamasını aktifleştirebilirsiniz.

  

 


Facebook Veri İstismarını Bildirenlere 40.000 Dolar Ödül verecek!Facebook Veri İstismarını Bildirenlere 40.000 Dolar Ödül verecek!
Facebook Veri Skandalı Mağdurlarına Tazminat Yolu AçıldıFacebook Veri Skandalı Mağdurlarına Tazminat Yolu Açıldı

PAYLAŞ