220 Bin TL'lik fotoğraf makinesinden 400MP çözünürlüğünde fotoğraflar - Haberler - indir.com

220 Bin TL'lik fotoğraf makinesinden 400MP çözünürlüğünde fotoğraflar

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-06-01 17:10:53
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Akıllı Telefonlar

İsviçre'de üretilen bu kamera Ocak ayında isminden bahsettirmişti. Geçtiğimiz günlerde 48 bin dolardan satılan kamera çektiği fotoğraflarla kendine hayran bırakıyor. Öyle ki bu kamera tam 400 megapiksel. İsmine H6D-400c Multi Shot verildi ve bu fotoğraf makinesinin çektiği RAW formatındaki fotoğraflar 760MB boyutuna ulaşabiliyor.

Mükemmel Fotoğraflar

Eğer bu fotoğraf makinesinden çıkan fotoğrafları JPEG formatında isterseniz, 23200x17400 pikselde ve tam 210MB'lık fotoğraflar alıyorsunuz. Akıllı telefonlarımızda resim çekse de bu fotoğraf makinesinin çektiği resimlerle kıyaslanamaz. İsmini 2. Dünya Savaşı sırasında Almanlardan alınıp geliştirilen ve daha iyi fotoğraflar çekmesini sağlayan Victor Hasselblad'dan almıştır. İşte bu kamera ile çekilen fotoğraflara inanamayacaksınız.  Özellikle bu fotoğrafları ne kadar yakınlaştırırsanız yakınlaştırın görüntü neredeyse hiç bozulmuyor. Çin'li bir şirketin sahibi tarafından üretilen kamera alıcısını 48 bin dolardan bekliyor. 

Günümüz teknolojisinde bu fotoğraf makinesinden başka böyle kaliteli bir fotoğraf çekebilen alet yok. Daha çıkmamış olan bazı akıllı telefonlarda yeni gelen özellikler ile kaliteli fotoğraflar çekmeniz mümkün olabilir. En iyi özellikte gelecek olan bu telefonların arka tarafında 3 adet kamera bulunuyor. Özellikle fotoğraf konusunda uzmanlaşmış olan bu telefonlarla bu kadar kaliteli bir görüntü yakalayamasanız da buna benzer fotoğraflar çekmeniz mümkün. İlk kamerası yaklaşık 40MP çözünürlüğü olan ve üçüncü kamerası ile alan derinliği kazandıran bu akıllı telefonlarla mükemmel fotoğraflar çekebilirsiniz. Tabi daha çıkmamış olan bu telefonun kamerasından bile 10 kat daha iyi olan fotoğraf makinesiyle video çekebilir hatta çoğu filmdeki görüntüden daha iyi bir görüntü alabilirsiniz. Fakat 220 Bin TL karşılığında.





PAYLAŞ