207 milyon kullanıcı sayısına ulaşan Spotify, gelirini açıkladı! - Haberler - indir.com

207 milyon kullanıcı sayısına ulaşan Spotify, gelirini açıkladı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-07 11:20:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Akıllı saatlerden tutunda, akıllı telefonlara kadar pek çok platformda kullanılabilir olan müzik dinleme platformu Spotify, bu duruma bağlı kalarak yüksek kullanıcı sayısına sahip. Çevrimiçi müzik dinleme uygulaması olan Spotify, kullanıcı sayısını hızlı bir şekilde artırmaya devam ederken, öte yandan gelir tablosundaki artışı da gözler önüne seriyor. Toplamda 207 milyon kullanıcıya sahip olan uygulama, bu kullanıcılardan 96 milyonu Premium üye. Uygulama basına yaptığı bir açıklama ile gelirlerini açıkladı.

Müzik dinleme platformu Spotify, 2018 yılı gelirini kapsayan veriler, geçtiğimiz günlerde şirket tarafından açıklandı. 2017 senesinin aynı döneminde 71 milyon Premium üyeyi bünyesinden bulunduran Spotify, bugün baktığımız zaman %36 gibi bir oranda artış sergileyerek bu sayıyı 96 milyona çıkardı. Tüm kullanıcılar ele alındığı zaman ise 2017 yılında bu sayı 160 milyon iken şimdi 207 milyona ulaşmış durumda. Bu artışı yüzdeliğe vuracak olursak %29’luk bir artış görüldüğünü ifade edebiliriz.

Spotify Spor Yaparken En Çok Dinlenen Müzikleri Açıkladı!Spotify Spor Yaparken En Çok Dinlenen Müzikleri Açıkladı!

Şirketin gelirleri ne kadar?

Bugün haberimize asıl konusu ile konuk olan Spotify’ın gelirlerine gelecek olursak yaklaşık olarak 1,5 milyar Euro. Bu gelirlerin büyük bir kısmını ise Premium üyeler oluşturuyor. Bu gelirlerin %89 gibi bir oranını Premium üyeler oluşturuyor. Geriye kalan %11 kısım gelir ise reklam gelirlerinden elde ettiği gelir olarak tabloya yansıyor.  Tüm bu bilgilerin dışında şirketin net kârı ise yaklaşık olarak 400 milyon Euro. 2017 yılının aynı dönemini göz önüne alacak olursak bugün %42 gibi bir oranla net gelir artışı yaşandığını görüyoruz. Tüm bunlarla beraber Spotify, hizmet eğını geliştirmek için bazı yeni satın almalar da gerçekleştirdi.


İlgili uygulamalar
Tinder, Spotify ile müzik paylaşılmasını sağlayan bir güncelleme getirecekTinder, Spotify ile müzik paylaşılmasını sağlayan bir güncelleme getirecek
Spotify artık araçlarda daha kolay kullanılacakSpotify artık araçlarda daha kolay kullanılacak

PAYLAŞ