2030'da 6G'ye tamamen geçiş yapmış olabiliriz - Haberler - indir.com

2030'da 6G'ye tamamen geçiş yapmış olabiliriz

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-16 16:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Pandemi sebebiyle ortaya çıkan olumsuz gelişmeler ve 5G'nin pandemiyi tetiklediğini öne süren kişilere karşılık 5G ağları her geçen gün gelişmeye devam edecek. Bununla beraber 5G'nin standart bir hale gelmesi için hala bir takım gereklilikler vardır. Kullanıcılar 5G'nin aktif bir şekilde kullanılmasını beklerken Huawei 6G teknolojisi üzerinde çalışmalar başlamış gözüküyor. Şirket, 2030'da kendi 6G ağlarını geliştirmeyi hedef alıyor. Şirketin başkanlığını yapan kişiye göre 6G teknolojisi 5G'den 50 kat daha hızlı bir şekilde çalışacak. Bu, haftanın ilk günlerinde gerçekleşen Huawei analistlerinin uluslararası konferansında şirket başkanı tarafından resmi bir açıklamada duyurusu yapıldı.  

Huawei, 6G çalışmalarına başladı

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Huawei, 5G konusunda oldukça sağlam bir altyapıya sahiptir. Şirket, bu alanda rekabet eden şirketler arasında oldukça önemli sonuçlar elde etti. Aynı zamanda Huawei'nin 5G ile ilgili olarak büyük liderler arasında yer aldığını da bilmek gerekir. Şirketin 5G teknolojisini kullanarak ilerleme kat etmesi, Amerika'yı rahatsız etmesi sebebiyle Huawei'ye çeşitli ambargolar yapmaktadır. Bu sebeple, Huawei'nin yeni bir iletişim standardı oluşturmaya başlaması ve burada da zirvede yer alan firmalar arasında yer alacak olması oldukça şaşırtıcıdır. 6G, bugünden itibaren gerçekleşmesi mümkün olmayan bazı hizmetleri gelecek yıllar yapmaya imkan tanıyabilir. Bu teknolojinin çalışması adına gerekli olan veri aktarım hızı en az 1000 Gigabit/sn olacak. Aynı zamanda aktif bir şekilde bu teknolojinin kullanılması adına tetahertz serisinde usta olmak gerekli olacak. Günümüz şartları ele alındığında bunları gerçekleşmesi pek de kolay olmayacak gibi gözüküyor. 

Huawei'nin yeni modeli P50'nin yeni görüntüleri sızdırıldıHuawei'nin yeni modeli P50'nin yeni görüntüleri sızdırıldı

Elde edilen bilgilere göre Apple'da 6G teknolojisi üzerinde çalışmalara başlamak için yeni mühendisleri işe almaya başladı. Bloomberg'de saygın bir analist olarak çalışan Mark Gurman, daha önce Apple'ın altıncı nesil hücresel teknoloji üzerinde çalışmak üzere yeni mühendisler işe aldığını raporunda dile getirmişti. Gurman'a göre söz konusu bu işe alımlar San Diego şehrinde yer alan ofisler için aktif halde olacak. Bu ofisler, Apple'ın kablosuz teknolojisi ve çip tasarımını geliştiren aktif kadrosunun bulunduğu alandır. 

LG de 6G teknolojisi için yatırım yapıyor

Yonhap Haber Ajansı tarafından aktarılan bilgilere göre LG Electronics, yeni nesil 6G teknolojisini ortak bir şekilde geliştirmek için iki ortaklıkla beraber çalışıyor. Konuyla ilgili olarak elde edilen raporlara göre LG'nin elektronik test ve ölçüm şirketi olarak görev yapan Keysight ile anlaşması vardır. Aynı zamanda Kore Bilim ve Teknoloji Enstitüsü ile de ortaklığı bulunuyor. Bu iş birlikleri, 6G ağ teknolojisinin geliştirilmesini ve yaygınlaştırılmasını temel alıyor. Konuyla ilgili olarak yapılan anlaşmaya göre üç taraf, 6g iletişim ağı için kilit bir frekans bandı olan terahertz ile ilgili olarak teknolojilerin gelişmesinde iş birliği içerisinde olacak. Bu üç şirketin de esas amacı, 6G araştırmasını en geç 2024 yılına kadar tamamlamak olacak. Fakat 6G ağının ticarileşmeye başlaması, 2024 yılından daha sonra gerçekleşecek.  

 


Huawei'nin yeni monitörü AD80 tanıtıldı: özellikleri ve fiyatıHuawei'nin yeni monitörü AD80 tanıtıldı: özellikleri ve fiyatı
Huawei Türkiye yatırımlarına devam ediyorHuawei Türkiye yatırımlarına devam ediyor
Huawei'den Tesla'yı geride bırkacak elektrikli araç duyurusuHuawei'den Tesla'yı geride bırkacak elektrikli araç duyurusu

PAYLAŞ