2030 yılında bizi neler bekliyor? - Haberler - indir.com

2030 yılında bizi neler bekliyor?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-10 17:46:03
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Soru-Cevap

Dassault Systemes, tüketicilerin 2030 yılında şehirlerin, genel anlamda yaşam kalitesini artıran, sosyal anlamda sorumlu faydalar sağlayan ve yaşanan deneyimlerin kişiselleştiren teknoloji ile dolup taşmasını beklediklerini ifade etti. Elde edilen bu bulgular, bağımsız pazar araştırma firması CITE Research ile beraber çalışarak temas kurulan ve Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan yetişkin nüfusu temsil eden vatandaşlarla yapılan bir anketi ele alarak değerlendirdi. 

Gelecekte kullanacağımız ev, sağlık, ulaşım ve perakende hakkında sorular yönetilen katılımcılara göre Hyperloop tren, tam bağlantılı akıllı ev sistemleri, mobil üzerinden gerçekleşen ödemeler ve kişisel koruyucu sağlık planları, 2030 yılında norm haline gelmesi düşünülen fakat bugünlerde çığır açıcı olarak sayılan teknolojilerden pek çoğu. Tüketiciler, kişiselleştirmenin, 2030 yılında bahsettiğimiz bu kategorilerin her birindeki teknolojik yeniliklerin en büyük faydalarından biri olması beklenenler arasında. Farklı teknolojilerden beklenen faydalara değinecek olursak, güvenlik, enerji verimliliği, kolaylık, erişebilirlik, tasarruf ve aynı zamanda koruma gibi unsurlardan da söz edildi. 

2018 ile beraber veda ettiklerimiz neler?2018 ile beraber veda ettiklerimiz neler?

İnsanlığa büyük katkı sağlayan 10 yeni buluş 

Ankette elde edilen bulgular ise şu şekilde sıralanıyor;

  • Kişiselleştirilmiş deneyimler, özellikle yeni nesil tarafından gelişmiş teknolojilerin en önemli faydası olarak görülüyor.
  • 2030'un evi güvenli ve enerji açısından verimli olacak. 
  • Ulaşım ve mobilitenin elektrikli ve bağlantılı olması. 
  • Kişiselleştirilmiş önleyici sağlık ve evde tedavi uygulamaları norm haline gelecek.
  • Fiziksel mağazalar ortadan kalkmıyor; ancak mağaza içi deneyim ödemeler ve mağaza içi teknolojilerin kullanımı etrafında gelişiyor.

 


Steam 2018 yılının en çok satanlarını paylaştıSteam 2018 yılının en çok satanlarını paylaştı
2018 Elektronik Trend Ürünler Açıklandı!2018 Elektronik Trend Ürünler Açıklandı!
2018 Instagram kabarcıklarınızı oluşturdunuz mu?2018 Instagram kabarcıklarınızı oluşturdunuz mu?

PAYLAŞ