2024'te 5G 15 milyar kullanıcıya sahip olacak - Haberler - indir.com

2024'te 5G 15 milyar kullanıcıya sahip olacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-29 15:45:00
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Donanım

Mobil internet kullanımı günümüzde bilgisayar ve tablet kullanımının önüne oldukça geçmişken, günümüzde 4.5G teknolojisinin hızı bile yetmezken, tahminlere ve yükselen oranlara göre 2024 yılında 5G bütün dünyaya ulaşacak.

"2023'de 1 milyar kullanıcıya ulaşılacak"

Türkiye İçin 5G Geçiş Tarihi Açıklandı

Chrome 70 ile internet dünyası karışacak!Chrome 70 ile internet dünyası karışacak!

Mobil internet kullanımı önümüzdeki yıl artık 5G ile ilk erken kullanıcı dalgasıyla yayılmaya başlayacak. 5G teknolojisi, 2023'e geldiğimiz yıl içerisinde 1 milyar aboneye, bir sonraki yıl ise 1,5 milyar kişiye ulaşmış olacak. Bu noktada 5G ağları tüm dünya nüfusunun %40'ını kaplayacak bir duruma gelecek. Dünyanın tüm mobil verileri trafiğinin dörtte biri 5G teknolojisini kullanacak. Tüm bu tahmin ve oranlar, Ericsson tarafından yayınlanan raporlarda gösteriliyor.

Günümüz için hayal gibi gözüken bu rakamlara ulaşıldığı zaman, yeni nesil bir kablosuz iletişim teknolojisinin küresel olarak en hızlı bir biçimde yayılması anlamına gelinecek. 5G sadece daha hızlı internet bağlantısı değil, aynı zamanda çok daha hızlı bir tepkime süresi sunacak. Bu da araçların uzaktan kumanda edilmesi gibi yeni teknolojilere imkan verecek.

2018'in üçüncü çeyreğinde toplam mobil abone kullanıcısı 7,9 milyar rakamlarına ulaştı. 2024 yılında 4,1 milyar adet hücresel, internet cihazı olması bekleniyor.


1 Ocak'tan itibaren Türk Telekom AKN'siz internet hizmeti vermeye başlayacak1 Ocak'tan itibaren Türk Telekom AKN'siz internet hizmeti vermeye başlayacak
Telefonunuzun internet bağlantısını hızlandırabileceğiniz 7 yöntemTelefonunuzun internet bağlantısını hızlandırabileceğiniz 7 yöntem
İnternet Alışverişlerinde Ödeme Güvenliği Nasıl Sağlanır?İnternet Alışverişlerinde Ödeme Güvenliği Nasıl Sağlanır?

PAYLAŞ