2022'de yepyeni emojiler geliyor! - Haberler - indir.com

2022'de yepyeni emojiler geliyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-15 22:00:09
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Emojiler, özellikle mesajlaşırken kullanıcıların sıklıkla tercih ettiği görsel destekli öğelerdir. Artık emojiler sohbet sırasında kelimeleri kullanmak yerine tercih edilen öğeler haline geldi. Kendi duygu ve ifadelerimizi daha net bir şekilde ifade etmek için emojilerden faydalanılır. 

The Unicode Konsorsiyumu tarafından geliştirilen 37 yeni emojiyle beraber 75 cilt tonu seçeneği de 2022 de 2022 Emoji 14.0. la beraber sunulacak. Yeni eklemeler arasında ısıran dudak, eriyen yüz, kalp eller, gözyaşlarını tutan yüz ve çok daha fazlası yer alıyor. Bu sebeple de gelecek yıl içerisinde akıllı cep telefonlarda ve diğer akıllı cihazlarda yer alan yeni simgeleri görmek mümkün olacak. Artık konuşmaları daha az fakat duyguları daha kolay bir şekilde gösterecek fazla miktarda emoji olacak. Artık metin konuşmalarında tek bir kelime bile yazmadan kurtulmanızı sağlayacak olan fazla emoji vardır. Unicode 14.0 ile Unicode Konsorsiyumu, toplamda 112 yeni seçenek için 37 yeni Emoji ve ek 75 cilt tonu seçeneğinin kullanıma sunulduğu açıklandı. 

iOS 14.2 ikinci geliştirici betasında görülen emojileriOS 14.2 ikinci geliştirici betasında görülen emojiler

Dudak ısırmak, eriyen yüz, gözleri açık ve ağzı açık yüz, selam veren yüz, bakan gözle yüz ve gözyaşlarını tutan yüz bu sefer eklenen dikkat çekici emojiler arasındadır. Aynı zamanda gelecek emojiler arasında daha çok kalpli öğeler yer alacak. Parmak kalp işareti ise (işaret parmağı ve başparmak çapraz olan el) K-Pop severler için oldukça sevindirici olacak. 2022 yılında sunulacak olan yeni emojiler ile beraber toplamda simge sayısı 3.633’e ulaşmış olacak. Fakat, dünyada en sevdiğiniz kişilerle kalp elleri görmeden önce biraz daha beklemek gerekecek. Gelecek yıl yeni emojileri akıllı cep telefonlarda, dizüstü bilgisayarlarda ve diğer platformlarda da görmek mümkün olabilir. Bunun sebebi ise, Unicode Konsorsiyumu’nun sadece kesinleşmiş bir liste yayınlanmasıdır. Ardından bunları uygulamak üçüncü parti geliştiricilere ve emojileri yerleşik olarak uygulamalara kalmış durumdadır. 

 


iOS 14.5 ile yeni emojiler geliyoriOS 14.5 ile yeni emojiler geliyor
iPhone'un yeni emojileri Android'e geliyoriPhone'un yeni emojileri Android'e geliyor
Türkiye'de en çok kullanılan emojiler açıklandıTürkiye'de en çok kullanılan emojiler açıklandı

PAYLAŞ