2022 yılında PlayStation 5 bulmak zor olacak - Haberler - indir.com

2022 yılında PlayStation 5 bulmak zor olacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-11 16:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Çıkışından bu zamana kadar 6 ay gibi bir süre geçmesine rağmen hala stoklarının sıkıntıda olduğu PlayStation 5 oyun konsolu, uzun bir süre daha almamız mümkün olmayabilir. Öyle ki Sony tarafından yapılan açıklamaya göre PlayStation 5 konsolu almak zor olacak. Sony’nin yeni amiral gemisi güçlü oyun konsolu PlayStation 5, geçtiğimiz yılın sonlarında piyasaya çıkmıştı. Yine yoğun talep ve pandemi sebebiyle yaşanan sorunlar ile beraber bu konsollardan stoklarda bulmak hiçte kolay olmuyor. Ancak bu sürenin daha da uzayabileceği ortaya çıktı. Bloomberg kaynaklarına göre Sony’nin CFO’su Hiroki Totoki konu hakkında "Bu yıl talebin düşeceğini düşünmüyorum. Daha çok cihaz olacağını garantiye almamıza ve gelecek yıl daha çok PlayStation 5 üretecek olmamıza rağmen, arzımız talebe yetişemeyecektir." Sözlerini dile getirdi.

PlayStation 5 stokları sıkıntıya girecek

PlayStation Store'da altın hafta indirimleri %80 indirimle başladıPlayStation Store'da altın hafta indirimleri %80 indirimle başladı

Totoki, analistleri PS5 arzının 2022 yılındaki bir noktaya kadar düşük kalacağı noktasında da uyarılarda bulundu. Bu kapsamda Kasım 2020’de çıkan model, aşırı müşteri talebi, sofistike yazılımlar kullanan stokçular, küresel üretim ve lojistik sorunları ile beraber pandemi sebebiyle yeterince üretilemedi. Sony, ayrıca PlayStation 5 arzının ne zaman normale döneceğine dair resmi bir tarih açıklamış değil. Ancak Sony sözcülerinin bu konu hakkında açıklama yapmaktan kaçındığı gözüküyor.

PlayStation 5’ler piyasaya çıktıkları andan beri stoklar hızlıca tükenmeye devam ediyor. İnternet mağazalarında yer almayan konsolun fiziksel mağazalardaki rafları da büyük ihtimalle boş kalıyor. İkinci el piyasalarda ise yüksek fiyat etiketlerinde PlayStation 5 bulmak mümkün oluyor.


Among Us PlayStation platformuna geliyor!Among Us PlayStation platformuna geliyor!
PlayStation'lar Discord ile entegreli çalışacakPlayStation'lar Discord ile entegreli çalışacak

PAYLAŞ