2021'in kripto para kullanıcı sayısı açıklandı - Haberler - indir.com

2021'in kripto para kullanıcı sayısı açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-30 20:00:08
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Kripto paralar için yapılan bir araştırmaya göre kripto para kullanıcı sayısı Ocak ayından beri iki katına çıktı ve tam 221 milyon kullanıcıya eriştiği ortaya çıktı. Kripto paralar özellikle pandemi sürecinde popülerliğini gittikçe artırmayı başaran ve artık daha büyük tartışma konusu haline gelen bir yapı diyebiliriz. Özellikle ise yatırımcılar için kiripto paralar oldukça önemli bir araç olarak gözüküyor. Durum böyle olunca kripto para piyasasındaki kullanıcı sayısı da bir hayli artarken, yeni bir teknoloji olan kripto paralar, yüksek kullanıcı sayısına erişerek dikkat çekiyor. Bu yıl kripto para kullanıcı sayısı Ocak ayından bu zamana kadar iki kat yükselmiş durumda.

Kripto para kullanıcısı 115 milyon kişi arttı

Hazine ve Maliye Bakanlığı kripto paralara yeni düzenleme getirdiHazine ve Maliye Bakanlığı kripto paralara yeni düzenleme getirdi

Crypto.com araştırmasına göre dünya genelindeki kripto para kullanıcı sayısındaki değişimi tespit etmek için bir araştırma yapıldı. Bu çalışmaya göre yılın ilk yedi aylık sürecinde kripto para kullanıcı sayısı 106 milyondan tam 221 milyon seviyesine yükseldi. Yılın ilk dört aylık artışı görece olarak yavaş ilerlerken, ilk üç ayda kullanıcı sayısı olarak 23 milyon artış gördük. Nisan ayında ise kullanıcı sayısı 142 milyona erişirken, Nisan-Mayıs döneminde ise kullanıcı sayısında patlama geldi ve toplam kullanıcı sayısı 200 milyonu aştı. Son olarak ise Haziran 2021’de 221 milyon kullanıcıya erişen kripto para kullanımı özellikle yaz aylarına girerken büyük bir ilgi görmüş oldu.

Kripto paralara olan ilginin artışı küresel sebepleri arasında DeFi sektöründeki büyüme olarak gözüküyor. El Salvador gibi ülkeler kripto parayı resmi para birimi olarak kabul ederek dikkat çekmişlerdi. Şirketleri ise kripto paralara daha fazla dikkat etmeleri ile PayPal’ın ABD’de kiripto hizmeti sunması gibi durumlar bu ilginin yükselmesine sebep oldu. Bakalım bu yükseliş ne kadar daha sürecek göreceğiz.


Mastercard, kripto paralar için yeni bir sistem kurduMastercard, kripto paralar için yeni bir sistem kurdu
Mastercard Kripto Paralara Erişimi KolaylaştırıyorMastercard Kripto Paralara Erişimi Kolaylaştırıyor

PAYLAŞ