2021'de en çok oynanan oyunlar belli oldu - Haberler - indir.com

2021'de en çok oynanan oyunlar belli oldu

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-27 17:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Oyun

Pandemi süreci ile beraber bilgisayar oyunlarına karşı olan ilgi zirve yapmış gözüküyor. 2020 yılında oyunlara karşı olan ilginin artış göstermesi ile beraber birbirinden farklı oyunlar geliştirilmeye ve mevcut oyunlar ile yükseltilmeye devam ediyor. 2021 yılına yeni girmemize rağmen oyunlar dünyası her geçen gün gelişmeye devam ediyor. Bu yılın en çok oynanan oyunları hakkında bilgi edinmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

2021 yılının en çok oynanan oyunları

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege, terör mücalerini konu edinen mücadele dolu bir oyundur. Genel özellikleri itibariyle Tom Clancy’s Rainbow Six Siege oyuncuların çeşitli Terör Mücadele Operatörleri arasında seçim yapması ve bu seçimleri ile mücadeleye girerek oyunu kazanan kadar çeşitli aşamaları tamamlamaları gerekir. Metacritic'den 79 puan alan bu başarılı oyun, Steam listelerinde en çok oynanan oyunlar arasında yer alıyor. Oyunun  çeşitli versiyonları vardır. Bu versiyonlara göre fiyat farklılığı olan Tom Clancy’s Rainbow Six Siege oyunun temel fiyatı ise 89 TL'dir. 

Counter-Strike: Global Offensive

Yıllardır adeta zirvenin sahibi olan Counter-Strike: Global Offensiv, büyük küçük birçok oyuncuya sahiptir. Diğer adıyla CS-GO 2021 yılının da en çok oynanan oyunları arasında yer alıyor. Oyun buna ek olarak Steam’de yer alan “Mevcut oyuncu sayısına göre en iyi oyunlar” başlığı altında yer aldığını görmek mümkün. Counter-Strike: Global Offensiv ücretsiz olarak sunuluyor. Ancak yükseltme paketini almak isterseniz de 77.50 TL ücret ödemeniz gerektiğini de söylemek lazım.

Dota 2

Dota 2 oyunu da 2021'in en çok tercih edilen oyunları arasında yer alıyor. Valve Corporation tarafından geliştirilen Dota 2, ücretsiz çevrimiçi oyunculu oyunlardan biridir. Oyundaki esas amaç iki tarafında birbirinin ana binalarını yok ederek mücadelede yer almalıdır. Burada yer alan iki oyuncu da aynı kahraman listesinden oyun süresince kendilerini temsil edecek olan kahramanları seçerler. Kahramanlar ile beraber düşmanları öldürerek altın kazanmaya yönelik hareket etmeniz gerekir. Oyunda her kahramandan bir adet yer alabilir. Farklı modları bulunan bu heyecan verici oyuna ücret ödemeden sahip olabilirsiniz. 

GTA 5

Yılların eskitemediği bir diğer oyun Grand Theft Auto'da 2021 yılının en fazla oyuncusuna sahip olan oyunlardan biridir. Serinin önceki sürümlerine göre daha başarılı grafikler ve daha profesyonel görevler vardır. Toplam 68 görevle karşı karşıya geleceksiniz. Nefes kesen görevleri ile hem çevrimiçi hem de çevrimdışı olarak oynanabilen Grand Theft Auto'ya Steam üzerinden 181.82 TL’ye sahip olabilirsiniz. 

Valorant

Riot Games tarafından geliştirilen FPS türündeki bu oyun, 2021 yılının ilgi gören oyunlarının başında gelir. Burada oyunculara belirli karakter özellikleri sunuluyor. Valorant, oldukça keyifli vakit geçirebileceğiniz türden bir oyun olup Metacritic’de oyunun puan değeri 80'dir. Oyuna ücretsiz olarak hesap açabilir ve heyecanı yaşamaya başlayabilirsiniz. 

Cyberpunk 2077

Geçtiğimiz yılın heyecanla beklenen ve hatta çıkışı ile Steam'in çökmesine dahi sebep olan Cyberpunk 2077, olumsuzluklarla karşı karşıya gelmiş olsa da 2021'in en çok konuşulan oyunlarının başında geliyor. Rol yapma deneyimi yaşayacağınız Cyberpunk 2077 oyunu büyük bir evrene sahiptir. 10 Aralık 2020 tarihinde birçok platformda satışa sunulan popüler Cyberpunk 2077, grafikleri ile oldukça beğeni kazandı. Cyberpunk 2077'nin fiyatı 249 TL'dir

Among Us

2018’de piyasaya sürülen çevrim içi çok oyunculu bir sosyal çıkarım oyunu olarak adlandırılan Amoung Us, 2020 yılının son günlerine doğru yoğun olarak ilgi gördü. En fazla 10 en az 4 kişi ile oynanabilen Amoung Us, katil kim oyununa benzerlik gösteriyor. Uzay konsepti üzerine kurulan Amoung Us oyununda ekibin içindeki haini bulmaya yönelik hareket edeceksiniz. Hain rolündeki oyuncu ise rakiplerini yok etmek ve onları kendisinin öldürmediğini iddia etmek zorunda. 10.50 TL fiyat etiketine sahip olan Amoung Us ile heyecan verici anlar yaşanabilir. 

 





PAYLAŞ