2021 yılının mobil oyun harcamaları açıklandı - Haberler - indir.com

2021 yılının mobil oyun harcamaları açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-17 16:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Oyun

Dünya genelinde 2021 yılındaki mobil oyunlara gösterilen ilgiye yönelik bir rapor yayınlandı. Söz konusu bu rapora göre mobil oyunlara gerçekleştirilen harcama, yılın ilk çeyreğinde pandemi öncesine göre %40 artış gösterdi. Artışa sebep olan ülkeler arasında Türkiye’de öne çıkan isimlerden oldu. 1 yılı geçkin süredir hayatımızda süren COVID-19 pandemisi, her sektöre olduğu gibi mobil oyun pazarına da etkisini gösterdi. Baktığımız zaman hijyen ürünleri ile hobi malzemelerine artan ilgi dikkat çekerken, sinema sektörü ise kötü etkilendi. Pandeminin en büyük etkilerinden birisi de mobil oyun sektörü oldu. 2021 yılının ilk çeyreğinde elde edilen verilere göre kullanıcılar mobil oyun indirme ve bu oyunlara para harcama noktasındaki oranları önemli seviyede artış gösterdi. Mobil oyun indirme miktarı pandemi öncesindeki döneme göre %30 artarken, bu oyunlara harcanan para miktarı ise %40 artmış oldu.

Mobil oyun kazançlarında rekor

TECNO Mobile 35 milyon dolarlık yatırımla Türkiye’de üretime başladıTECNO Mobile 35 milyon dolarlık yatırımla Türkiye’de üretime başladı

Geçtiğimiz yıl eve kapanma başlayan kullanıcıların boş zamanlardaki en büyük yardımcıları oyunlar oldu. Mobil oyunlara indirilen oyunlar sayesinde istatistiklerde de patlamalar oldu. Film ve müzik servisi platformların haricinde mobil oyunların indirildiği platformların da istatistikleri bir hayli arttı. Bu zamana kadar elde edilen verilere göre App Annie tarafından önemli raporlar yayınlandı. Söz konusu rapora göre 2021 yılının ilk çeyreğinde 2019 yılının son çeyreğine göre %30 daha fazla mobil oyun indirildi. Ayrıca mobil oyunlara ödenen para da rekor kırdı ve %40 artış gerçekleşti.

İlk çeyrekte mobil oyunlar için dünyanın her noktasında haftalık 1.7 milyar dolara kadar harcamalar yükseldi. ABD ve Almanya, mobil oyun harcamalarında yıldan yıla artış açısı noktasında Kuzey Amerika ve Batı Avrupa pazarlarının önde gelen iki ismi oldu. Büyümedeki büyük paylardan birisi de Türkiye olurken, bölgeler ve Asya-Pasifik bölgesi hariç dünyanın geri kalanında mobil oyunlara en çok harcama yapan ülkeler oldu. Büyük oranda büyüme gösteren mobil oyun pazarı, büyük kitlelere hitap etmeye devam ediyor. Mobil oyunlara son 7 yılda harcanan para 120 milyar doları aşarken PC tarafında 41 milyar dolar seviyelerini görüyoruz.

En çok ödeme yapılan mobil oyunlar

  1. ROBLOX
  2. Genshin Impact
  3. Coin Master
  4. Pokémon GO
  5. Honour of Kings
  6. PUBG MOBILE
  7. Candy Crush Saga
  8. Homescapes
  9. Rise of Kingdoms
  10. Game of Peace



Riot Games Valorant Mobile'ı duyurduRiot Games Valorant Mobile'ı duyurdu

PAYLAŞ