2021 model MacBook'lar tamamen yenilecek!  - Haberler - indir.com

2021 model MacBook'lar tamamen yenilecek! 

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-21 15:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Luke Miani tarafından yapılan yeni paylaşımda, 2021 yılında tasarımı ile tamamen yenilenen iki yeni MacBook modelinin tanıtılacağı belirtildi.

2021 yılı Apple için tasarımda bir dizi yenilik getirdi. Şirket modellerinde daha fazla renk seçeneğine yer vererek kullanıcılara farklı modeller sunarken, yeni MacBook Pro modellerinde de tasarımın tamamen yenileneceği öne sürüldü.

Apple yeni MacBook Pro hedefini açıkladıApple yeni MacBook Pro hedefini açıkladı

2 yeni MacBook Pro tanıtılacak!

Luke Miani tarafından YouTube üzerinden yapılan paylaşımlarda yeni MacBook Pro modellerinin render görüntüleri net bir şekilde yayınlandı. Her açıdan görüntülenebilen yeni modellerde, yenilik sadece tasarım ile sınırlı değil. 2 MacBook Pro modeli ile kullanıcılara 2021’in son ayları itibariyle ulaşmak isteyen Apple, ekran modellerine de farklılığa gidebilir.

Yeni sızıntılar üzerinden elde edilen verilere göre yeni MacBook Pro modellerinden bir tanesi 14.1 inç diğeri ise 16.1 inç büyüklüğünde ekrana sahip olacak. Her iki cihazda da iPhone modellerinde görüldüğü gibi daha yuvarlak ve oval kenarlar tercih ediliyor. Yeni modelleri ile kalınlık konusunda da iyileştirmeler yapması beklenen Apple, 14 inçlik modelinde 0,48-0,51 inç ve 16 inçlik modelinde ise 0,53-0,56 inç daha ince bir tasarım sunabilir.

Yeni MacBook Pro’larda neler olacak?

Yeni MacBook Pro modellerinde HDMI bağlantı noktası, SD kart yuvası ve sağ tarafında Thunderbolt 4 bağlantı noktası olması bekleniyor. Cihazların sol tarafında ise iki tane daha Thunderbolt 4 bağlantı noktası ve kulaklık girişi bulunuyor. MagSafe bağlantı noktasına da yer verilecek olan yeni modeller, pil ömrüyle oldukça iddialı. Özelliklere göre 14 inç model 23 saat, 16 inç model ise 25 ila 30 saat arasında bir pil ömrü sunacak. Her iki cihazda da 10 çekirdekli CPU, 16 ya da 32 GPU'ya sahip yeni bir M1X yongası kullanılacak.

Yeni MacBook Pro fiyatları ne kadar?

Yapılan sızıntılarda MacBook Pro fiyatlarına kadar detaylar paylaşılmış durumda. İddialara göre 14 inç model 1799 dolar, 16 inç model 2399 dolar üzerinden satışa sunulacak.

İddiaların video ile desteklenmesi ve Render görüntülerin paylaşılması oldukça dikkat çekti. Luke Miani tarafından yapılan paylaşım şöyle;




Yeni Macbook air tasarımı bu mu olacak?Yeni Macbook air tasarımı bu mu olacak?

PAYLAŞ