2020'nin internet tüketimine ait veriler açıklandı - Haberler - indir.com

2020'nin internet tüketimine ait veriler açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-14 09:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Nokia şirketi şubat ile eylül ayları arasını kapsayan ağ trafiği ve internet tüketimine dair trendleri açıkladı. Yayınlanan söz konusu bu raporda ağ trafiğinin görülmemiş bir seviye ile aşırı bir şekilde yükseldiğini belirten Nokia, bu yükselişe rağmen ağ ve servis sağlayıcılarının dayanıklı bir şekilde kaldığını söylüyor. Nokia, 2020 yılı için beklenen ağ istihbarat raporunu yayınladı. 2020 yılının küresel internetini nasıl kullandığını belirten bu raporda, ağ trafiğinin hangi ve ne seviyede olduğunu ile nelerin trend haline geldiğini de ortaya çıkartıyor. Diğer yandan söz konusu bu rapor, küresel çapta internet servis sağlayıcılarının koronavirüs gibi bir pandemi dönemi gibi bir durumda altyapı olarak hazır olmadıklarını da belli etmiş oluyor.

Söz konusu rapora göre COVID-19 salgını, internet kullanıcılarını alışkanlıklarını çok ciddi bir şekilde değiştirdi. Daha çok salgının ilk dönemlerinde yaşanan sokağa çıkma yasakları ile beraber internet kullanımları çok yüksek hızda artmaya başladı.

Casper'ın internet sitesi yenilendiCasper'ın internet sitesi yenilendi

2020 yılı ağ trafiğinde internet trendleri açıklandı

Nokia’nın raporlarına göre birçok ağın normal koşularda yıllı olan trafik artışları, sadece birkaç hafta içerisinde gerçekleşmiş oldu. Rapora göre trafiğin bu seviyede büyümesi, dünya genelinde yüzde 30 ile yüzde 50 arasında gerçekleşti. Nokia tarafından hazırlanan rapora göre pandemi etkilerinin azalmış olduğu eylül ayında ise internet ağ trafiğinde düşüş olmadı. Kullanıcıların internet kullanımı pandemi öncesi normal şartlarda ortalamanın yüzde 20 ile yüzde 30 üzerinde stabil bir hale geldi. Kuzey yarım kürede gelen kış mevsimi ile beraber insanların daha çok evlerde olması ile beraber ağ trafiğinin daha da artması bekleniyor.

ABD ve Avrupa’daki kullanıcılardan gelen veriler ile oluşturulan raporlara göre internet kullanıcıları, video abonelikleri kullanma noktasında yüzde 30 artış sağladılar. ABD’deki kullanıcılar ise yüzde 23 ile VPN kullanımına yöneldiler. Diğer yandan pandemi sürecinde DdoS trafiği ise yüzde 50 oranında artışlar oldu. Nokia’nın oluşturmuş olduğu bu rapor, kullanıcıların artan taleplerine karşılık ağ ve internet sağlayıcılarının ayakta kaldığı başarısını da gösteriyor. Rapora göre salgın sürecinde bazı sorunlar yaşanmış olsa bile ağ ve servis sağlayıcılar bunca talebe karşılık ayakta kalmayı başardılar.

 


Google Fiber, ABD'ye gigabit internet sunmaya hazırlanıyorGoogle Fiber, ABD'ye gigabit internet sunmaya hazırlanıyor

PAYLAŞ