2020'nin ilk çeyrek raporuna göre mobil uygulamalara harcanan tutar belli oldu! - Haberler - indir.com

2020'nin ilk çeyrek raporuna göre mobil uygulamalara harcanan tutar belli oldu!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-03 21:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Her yıl olduğu gibi kullanıcılar bu yılın ilk çeyreğinde de yine uygulamalara para saçtı diyebiliriz. Öyle ki açıklanan verilere göre 23.4 milyar dolar uygulamalara harcama yaptığı açıklandı. Bu rakam ise tüm zamanların rekor seviyesi olmuş oldu. Rekor sebebi olarak ise son dönemde insanların kendilerini eve kapatmasından ötürü bu rakamlarda böyle yükselişler gerçekleşti. Kullanıcılar hem eğlence hem de yaratıcılık için zamanlarını yoğun bir şekilde mobil cihazlarında geçiriyorlar. Bu durum ise beraber yaşanan karantina kapsamında kullanıcıların mobil cihazlarında geçirmiş oldukları zamanları artırmış durumda.

Salı günü yayınlanan güncel rapora göre ise uygulama mağazaları ve şirketlerden gelen bilgilere göre bir açıklama yapıldı. Dünya genelinde Android kullanıcılarının telefonlarında geçirdiği zaman %20 seviyesinde artış sağladı.

Apple koronavirüs için özel bir internet sayfası ve uygulama yayınladıApple koronavirüs için özel bir internet sayfası ve uygulama yayınladı

Uygulamalara 23.4 milyar dolar harcandı

Tüketici harcamaları bu çeyrek dilimde zirveye erişti diyebiliriz. Öyle ki App Annie’ye göre kullanıcılar 23.4 milyar dolarlık bir harcama gerçekleştirdi. Bu harcama anlamında en yüksek rakamın elde edildiği çeyrek olmuş oldu. Bu rakam 31 milyar yeni uygulama indirildiğini ve geçen döneme göre %15 seviyesinde bir artış olduğunu gösteriyor. iOS kullanıcıları şirketin verilerine göre ise Android kullanıcılarından daha fazla para harcamış durumda. Android kullanıcılarının sayısı iOS kullanıcılarından çok daha fazla olduğunu belirtelim. İncelemeler kapsamında ayrıca hangi uygulamaların en popüler olduğu da ortaya çıkıyor.

Sosyalleşme ve eğlence uygulamaları daha popüler

Şaşırtıcı olmayan bir durum olarak bu dönemde en çok tercih edilen uygulamalar sosyal medya uygulamaları ile eğlence odaklı uygulamalar oldu. Bu uygulamaların arasındaki yeni isimlerden olan Houseparty ve Zoom gibi uygulamalar dikkat çekti. Houseparty indirmeleri dünya genelinde 735 kart artış gösterdi ve Zoom ise iPhone’da 141 ülkede en fazla tercih edilen iş uygulaması oldu.


Huawei vazgeçti! Google Uygulamaları'nı geri istiyor!Huawei vazgeçti! Google Uygulamaları'nı geri istiyor!

PAYLAŞ