2020'nin ilk çeyreğinde Netflix abone rekoru kırdı - Haberler - indir.com

2020'nin ilk çeyreğinde Netflix abone rekoru kırdı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-23 16:16:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Koronavirüs nedeniyle kullanım oranı ciddi oranda artan Netlix rekor sayıda yeni abone kazandı.

Koronaviürs pandemisi nedeniyle pek çok ülkece milyonlarca insan evlerine kapandı. Salgınla mücadele kapsamında hem ülkemizde, hem de pek çok yabancı ülkede kısmı sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. İnsanların evde kalması ise internet kullanımını ciddi oranda arttırmış durumda. Bu durumdan en çok fayda sağlayanlar ise Netflix ve YouTube gibi platomlar olarak karşımıza çıkıyor.

Netflix profil şifresi nasıl oluşturulur?Netflix profil şifresi nasıl oluşturulur?

2020 yılının ilk çeyrek raporunda rekor bir abone sayısına imza atan Netflix ise bu artışın nedeninin salgın süresince insanların evlerinde zaman geçirmesi olmasından kaynaklandığını açıkladı.

Netflix’in 2020 yılının ilk çeyrek raporuna göre platform yılın ilk çeyreğinde 15.8 milyon yeni abone kazandı. Bu artışı insanların evde kalmasına bağlayan şirket yatırımcılarına yaptığı açıklamada da aynı gerekçeyi kullanarak, salgına karşı alınan önlemlerin azaltılması durumunda bu büyümenin yerini daha yavaş bir ilerlemeye bırakacağını belirtti.

Netflix'in piyasaya değeri Disney'i geçti!

2020 yılının ilk çeyreği 31 Mat itibariyle sona erse de şirketler çeyrek raporlarını yeni yeni paylaşmaya başladı. Açıklanan rapora göre Netflix, gelirlerini geçtiğimiz senenin bu dönemlerine oranla yüzde 29 artırarak toplam 5.8 milyar dolar gelir elde etti. Asya-Pasifik bölgesinde geliri ise yüzde 51.3 artış sağlayan platformun kazancı 484 milyon dolar seviyelerine yükseldi. 

Asya-Pasifik bölgesi platformun ilk çeyrekte en büyük büyüme gösterdiği ikinci bölge oldu olarak karşımıza çıkıyor. Şirketin ilk çeyrek raporlarına göre en çok büyüme sağladığı bölge ise 7 milyon üye ile Avrupa, Orta Doğu ve Afrika ülkeleri. 

Netflix’in büyüme hızının devam edileceği düşünülse de şirket yöneticileri yaptıkları açıklamada salgının oluşturduğu belirsizlik sürecinin büyümeye nasıl bir etki sağlayacağını tahmin etmenin oldukça zor olduğunu dile getirerek, yılın ikinci çeyreğinde 7.5 milyon yeni aboneye ulaşmayı beklediklerini açıkladılar.

Netflix yapımları risk altında

Netlix büyüme noktasında orijinal yapımlarına güvense de salgın sürecinin dizi ve filmleri de olumsuz yönde etkilediğini unutmamak gerekiyor. Çünkü pandemi döneminde pek çok ülkede sağlık önlemleri doğrultusunda dizi ve film setleri durdurulmuş durumda. Bu da Netflix’in ilerleyen dönemlerde izleyicileriyle buluşturacağı yeni ve devam edecek yapımlarını da riske attı. Şimdilik bu noktada şirketin tek avantajı Güney Kore ve İzlanda’da salgınının kontrol altına alınması nedeniyle iki ülkenin de yapımlarının çalışmalarına devam etmesi gibi duruyor.

 


İlgili uygulamalar
Netflix’in piyasa değeri 196 milyar dolarNetflix’in piyasa değeri 196 milyar dolar
Netflix'in yeni rakibi HBO Max yayın hayatına başlıyorNetflix'in yeni rakibi HBO Max yayın hayatına başlıyor

PAYLAŞ